1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Özgür-Der'den Bangladeş Büyükelçiliğine Protesto Mektubu
Özgür-Der'den Bangladeş Büyükelçiliğine Protesto Mektubu

Özgür-Der'den Bangladeş Büyükelçiliğine Protesto Mektubu

Özgür-Der 12 Aralık 2013 günü idam edilen Şehit Abdulkadir Molla için Bangladeş Büyükelçiliğine protesto mektubu gönderdi.

13 Aralık 2013 Cuma 19:52A+A-

Mektubun Tam Metni:


Bangladeş Büyükelçiliği’ne

                                               Ankara

13.12.2013

Sayın Büyükelçi,

Temsil ettiğiniz Bangladeş hükümetinin dünyadan ve ülke içinde yükselen tüm tepkilere ve insani çabalara rağmen dün akşam saatlerinde Cemaati İslami Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Molla’yı idam etmesini protesto ediyoruz.

Hiçbir hukuk kuralı gözetilmeksizin oluşturulan mahkemelerde, evrensel hukuk kuralları ihlal edilerek sürdürülen yargılamalar neticesinde verilen idam kararı açık bir zorbalık, bu hukuksuz kararın infazı ise doğrudan bir cinayet olmuştur.

Bu insanlık suçunun Bangladeş hükümetinin alnına sürülmüş kara bir leke olarak tarihe geçeceğinden kuşkumuz bulunmamaktadır. Öte yandan Cemaati İslami Genel Sekreteri Şehid Abdulkadir Molla’nın idam tehdidine rağmen takındığı onurlu tavırla tarihe geçeceği de kesindir.

Bangladeş Hükümeti bu insanlık dışı tutumuyla bundan sonra yaşanabilecek her türlü olumsuzluğun fitilini ateşlemiş, meydana gelecek her türlü acının kaynağı olmuştur. Aynı hukuksuz süreçlerden geçirilerek haklarında idam cezası verilen diğer İslami hareket mensuplarının da aynı akıbete uğratılması şüphesiz ülke çapında büyük acılara yol açacak ve tüm bunlardan Hasina yönetimi sorumlu olacaktır. 

Abdulkadir Molla zalimlerden af dilemeyi reddederek şehadete yürürken Bangladeş İslami Hareketi aleyhine kurulan tiyatroyu boşa çıkartmış, zalimlerin tuzaklarını başlarına geçirmiştir. Bu tavrıyla Bangladeş halkına ve İslam Ümmetine ve en genelde de tüm insanlığa izzetli bir Müslüman’ın tavrını göstermiştir.

Rabbimizden aziz şehidimiz için rahmet dilerken, onunla iftihar ediyor, Cemaat-i İslami Hareketiyle dayanışma içinde olduğumuzu ilan ediyoruz.

Özgür-Der

HABERE YORUM KAT

1 Yorum