1. YAZARLAR

  2. Şamil Tayyar

  3. Ot yoksa yosun toplasınlar
Şamil Tayyar

Şamil Tayyar

Yazarın Tüm Yazıları >

Ot yoksa yosun toplasınlar

27 Temmuz 2009 Pazartesi 10:41A+A-

28 Şubat sürecinin mimarlarından biri, dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Güven Erkaya’ydı. Aynı zamanda, 28 Şubat 1997 tarihli meşhur MGK toplantısından sonra Batı Çalışma Grubu’nu kuran kişidir.

Hapis cezası alan ve rütbeleri sökülen Deniz Kuvvetleri eski Komutanı Oramiral İlhami Erdil, TSK tarihinin ilklerindendir.

Darbe günlükleri, Oramiral Özden Örnek’in Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olmasıyla ortalığa döküldü.

Yakın tarihte skandallar ve siyasi projelerle gündeme gelen denizciler, Ergenekon sürecinde de başroldeydiler.

İrticayla Mücadele Eylem Planı altında imzası olduğu iddia edilen isim Albay Dursun Çiçek, malum denizcidir.

Plana göre, İskender Evrenosoğlu’nu Müslüm Gündüz gibi sahaya sürmeye hazırlandığı belirtilen isim emekli Tümamiral A.D.K’dir.

Koç Müzesi’nde planlandığı ifade edilen eylemle ilgili bomba ve mühimmatı incelemeden imha ettiği öne sürülen isim, Koramiral A.F.Ö. rumuzlu denizcidir.

Son olarak 3 denizci teğmenin ismi, iki oramirale suikast planlayıcıları arasında geçti. Tutuklandılar. Teğmenleri yönlendiren isimlerden Albay T.D. ve Albay O.Y, daha önce Ergenekon savcılarının karşısına çıkan isimler arasındadır.

Ne tesadüf, istihbarat ve şantaj amaçlı fuhuş çetesini yönlendirdiği iddia edilen genç amiral F.İ. de denizcidir.

Sanal alemde psikolojik harbi yürüten emekli Yüzbaşı A.Y’nin denizci kökenli olduğunu hatırlatmaya gerek yoktur.

Yasa dışı oluşumların askeri okullara sızma girişimlerinde başrol oynadığı öne sürülen amiral O.S.K, Deniz Kuvvetleri personelidir.

Tümamiral A.D.K. ve Tuğamiral R.C.G, karargah evleri soruşturması kapsamında isimleri geçen amirallerdir.

Genç teğmenleri cuntacı ekibin programı doğrultusunda eğitmekle suçlanan bir başka denizci, Yarbay A.T’dir.

Suikast listesinde isimleri geçen amiraller ise Ağustos’ta görev süresi dolacak Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Muzaffer Metin Ataç ve yerine Deniz Kuvvetleri Komutanı olacak Oramiral Eşref Uğur Yiğit’tir.

Ani kararla istifa etmek zorunda kalan Tümamiral Mustafa Baha Eren, geleceğin Deniz Kuvvetleri Komutanı olarak görülen amiralidir.

Bedrettin Dalan’ın yönettiği ve çok sayıda silahın gömülü halde bulunduğu İstek Vakfı’na ait Poyrazköy’deki arazinin kullanımı, denizcilere aittir.

Bu listeyi daha da uzatabiliriz. Listenin dikkat çekici tarafı, Kara Kuvvetleri, Jandarma veya Özel Kuvvetler’e göre daha geri planda olacağı varsayılan Deniz Kuvvetleri’nin ‘öncü’ rolüdür.

Bu gidişle; ‘Asker kışlasına dönsün’ derken, artık ‘Kıta sahasına çekilsin’ diyeceğiz. Bu gidiş, hem ülke hem TSK açısından çok tehlikelidir.

Öncelikle Genelkurmay; Deniz Kuvvetleri’nin, siyasi proje ve uygulamalar, cuntacılık, bombalı eylem planı, suikast planı, fuhuş ve seks gibi skandal olaylarla daha sık anılır olmasının nedenini, mutlaka tespit etmelidir.

Gemilerdeki talimden midir, sürekli denizde oldukları için ayakları yere basmadığından mıdır, boşluğun yarattığı can sıkıntısından mıdır, Halley yedikleri için midir bilmem, denizcilere bir haller olduğu ortada.

Askerde boş işlere kafa yorup uğraşmayalım diye ot yoldururlardı. Belki, kendini bilmez denizcilere ot yoldurarak, teknik olarak mümkün değilse yosun toplatılarak, sisteme entegrasyonu sağlanabilir.

Biliyorum, kolay bir iş değildir. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç, cuntacı taifenin temizlenmesi konusunda hayli gayret sarfetti. Aynı şekilde halefi Oramiral Uğur Yiğit...

Suikast listesine eklenmeleri de muhtemelen bu yüzdendir. Ağustos Şurası, temizlik için önemli bir platformdur. Ümidimiz o ki, TSK, şurada bu arınmayı gerçekleştirir.


Tatil molası

Evet, sevgili gönül dostları.

Yüksek tempolu, yorucu dönemi, birlikte yaşadık. Kulakları çınlasın Ahmet Kekeç gibi ‘Ne haliniz varsa görün’ deyip terk-i diyar eylemedik. Hayli yorulduk. Kısa bir tatil arasından sonra yeniden görüşmek üzere hoşçakalın...
 
STAR

YAZIYA YORUM KAT