1. HABERLER

  2. HABER

  3. EĞİTİM

  4. Ortaokul Öğrencilerine ‘‘Türk Genci Atatürkçü Olmak Zorundadır’’ Dayatması!
Ortaokul Öğrencilerine ‘‘Türk Genci Atatürkçü Olmak Zorundadır’’ Dayatması!

Ortaokul Öğrencilerine ‘‘Türk Genci Atatürkçü Olmak Zorundadır’’ Dayatması!

8. sınıflar için hazırlanan İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ders kitabında yer alan Atatürkçülük dayatması pes dedirtti.

28 Şubat 2020 Cuma 17:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bir yandan "Kemalizm geriledi mi?" ve "Kemalizm bir din midir?" gibi sorular söylenegelsin, Kemalist unsurlar kendisini hayatın her alanında hissettirmeye devam ediyor.

Özellikle yönlendirmeye çok açık olan çocuklar üzerinde yoğunlukla işlenen Kemalist donelere bir yenisi daha eklendi.

8. sınıfa giden çocuklar için hazırlanan "İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük" isimli miadını doldurmuş dersin kitabında ‘‘Atatürkçülük’’ dayatmasının olması veliler tarafından tepkiyle karşılandı. 

Kitabın bir sayfasında yer alan ‘‘Türk genci Atatürkçü olmak zorunda mıdır?’’ sorusuna, ‘‘Türk genci yalnızca gerçekleri görmek, okumak, anlamak zorundadır. Çalışmayı ilke, aydınlığı hedef edinmek zorundadır ve tüm bunları başarabilmek için kendisine örnek olan, yaşamıyla ve sözleriyle bir rehber niteliğindeki Ata’sından faydalanmalıdır. Atatürkçü olmalıyız. Ama Atatürk’ü gerçekten tanıyarak, onun fikirlerini öğrenerek ve yorumlayarak. Ancak o zaman gerçekleri fark eder, vatanını, milletini seven, milli birlik ve beraberliğe önem veren bireyler oluruz.’’ şeklinde verilen cevap Kemalist zihniyetin sığ ve jakoben tavrını ortaya koyuyor.

İronik olarak Müslümanlar yıllardır kitaptaki soruyu tekraren sormakta fakat adam akıllı bir cevap alamamaktalar. Tekrar sormuş olalım: "Atatürkçü olmak zorunda mıyız?"

nklp.jpg

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum