1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı
Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alındı.

21 Mart 2021 Pazar 09:14A+A-

17 Mart'ta vekilliğinin düşürülmesinden sonra Meclis’te “Adalet Nöbeti”ni sürdüren HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde uyuduğu odadan abdest almak için lavaboya gittiği sırada Meclis polisleri tarafından gözaltına alındı.

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınmasının nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi.

ADALET NÖBETİNE SORUŞTURMA

Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düştüğü 17 Mart tarihinden itibaren Meclis’te “Adalet Nöbeti” tutması soruşturmaya gerekçe yapıldı. Soruşturmada, “Gergerlioğlu’nun Meclis’i terk etmemesi, hala milletvekili gibi davranması, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yapması, canlı yayınlar yapması, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç unsurları olarak belirtildi.

HDP'nin Twitter hesabından yapılan açıklamada "TBMM'de Adalet Nöbetini sürdüren milletvekilimiz Ömer Faruk Gergerlioğlu, polis tarafından gözaltına alınıyor" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

17 Mart'ta HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun milletvekilliği düşürülmüştü. Milletvekilliğinin düşmesinin ardından Gergerlioğlu, "Enis Berberoğlu milletvekili olarak döndü. Benim de buraya döneceğim kesindir. Bütün bunları bile bile vekilliğimi düşürüyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Gergerlioğlu daha sonra Genel Kurul’da başladığı ‘demokrasi nöbeti’ eylemini Meclis’te sürdüreceğini belirtmişti.

 

 

HABERE YORUM KAT

10 Yorum