1. HABERLER

  2. HABER

  3. Okmeydanı Demirtaş Yerine Ekmeleddin'e Oy Verdi
Okmeydanı Demirtaş Yerine Ekmeleddin'e Oy Verdi

Okmeydanı Demirtaş Yerine Ekmeleddin'e Oy Verdi

Bir kez daha görüldü ki, Dev-Sol'un faşizm karşıtlığı Kemalizm'in başladığı yere kadarmış! Ensonhaber'in iddiasına göre DHKP-C'nin güçlü olduğu Okmeydanı, CHP-MHP'nin ortak adayı İhsanoğlu'na oy verdi.

12 Ağustos 2014 Salı 16:14A+A-

HAKSÖZ-HABER

Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçildiği seçim sonuçlarının yankıları sürüyor. 

Ensonhaber'de yer alan habere göre Okmeydanı ve Gazi mahallesi gibi semtlerde, Demirtaş'ın standlarını devirip HDP’lilerle çatışmaya giren DHKP-C'liler Ekmeleddin İhsanoğlu'na oy verdi.

ALEVİ OYLARI İÇİN ÇATIŞMA ÇIKMIŞTI

10 Ağustos'a günler kala İstanbul'un bazı semtlerinde Alevi oyları için PKK yanlıları ile DHKP-C'liler birbirine girmişti. 

PKK yanlıları, Selahattin Demirtaş'a destek için Gazi Mahallesi, Nurtepe ve Okmeydanı gibi semtlerde örgütlenmeye çalışmış ancak DHKP-C'liler buna müsaade etmemişti. Hatta Nurtepe'de çıkan olaylar silahlı çatışmaya dönüşmüş ve 16 yaşındaki bir genç hayatını kaybetmişti. 

OKMEYDANI'NDA İHSANOĞLU'NA REKOR OY

Seçim sonuçları belli olunca bir detay daha ortaya çıktı. Alevi oyları için Demirtaş yanlıları ile DHKP-C'nin birbirine girdiği Okmeydanı, Ekmeleddin İhsanoğlu'nu destekledi. Alevi oylarının yoğun olduğu Okmeydanı'nda CHP ve MHP'nin çatı adayı İhsanoğlu'na yüzde 69,8 gibi rekor sayıda oy çıktı. Demirtaş ise Okmeydanı'nda yüzde 12,3 oy aldı. 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum