1. HABERLER

  2. HABER

  3. "ODTÜ'de Namaz Kılmak İsteyenlere Saldırı Çağ Dışıdır"
"ODTÜ'de Namaz Kılmak İsteyenlere Saldırı Çağ Dışıdır"

"ODTÜ'de Namaz Kılmak İsteyenlere Saldırı Çağ Dışıdır"

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkan Vekili Okumuşlar, ODTÜ'de elleri sopalı grubun, namaz kılmak isteyen gençlere saldırısının çağ dışı olduğunu belirtti.

28 Aralık 2015 Pazartesi 12:58A+A-

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkan Vekili Muhiddin Okumuşlar, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginlikle ilgili, "ODTÜ gibi bir kurumda, özgür düşüncenin merkezi ve ilmin yuvası olması gereken üniversitede yaşanan bu görüntü, kelimenin tam anlamıyla çağ dışıdır. Yaşanan bu çirkin olayı bütün kalbimizle kınıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Okumuşlar, yaptığı yazılı açıklamada, ODTÜ'de elleri sopalı grubun, namaz kılmak isteyen gençlere saldırısının kabul edilebilir davranış olmadığını bildirdi.

İnanç ve ibadetlere saldırmanın hiçbir haklı gerekçesi olamayacağına dikkati çeken Okumuşlar, inançlarını açıklama ve yaşama özgürlüğünün engellenemeyecek en temel haklardan olduğunu belirtti.

Okumuşlar, şunları kaydetti:

"ODTÜ gibi bir kurumda, özgür düşüncenin merkezi ve ilmin yuvası olması gereken üniversitede yaşanan bu görüntü, kelimenin tam anlamıyla çağ dışıdır. Yaşanan bu çirkin olayı bütün kalbimizle kınıyoruz. Eğitim ve öğrenim görme hakkı gibi inanç, düşünce ve kanaat özgürlüğü de anayasal teminat altına alınmış bir haktır. Bu temel hakkın, ibadet etmek gayesiyle namaza duran insanların, yine yaşıtları tarafından engellenmek istenmesi, düşündürücü olduğu kadar gelecek adına da kaygı vericidir."

AA

HABERE YORUM KAT