1. HABERLER

  2. HABER

  3. Obama! Neyi Bekliyorsun?!
Obama! Neyi Bekliyorsun?!

Obama! Neyi Bekliyorsun?!

Avaaz.org, New York Times'ta yayınlattığı tam sayfa ilanda, Obama'ya, Suriye halkına "güvenli bölge" için "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu.

19 Haziran 2015 Cuma 10:04A+A-

Uluslararası eylem topluluğu Avaaz.org, New York Times'ta yayınlattığı tam sayfa ilanda, ABD Başkanı Barack Obama'ya, Suriye halkına "güvenli bölge" için "uçuşa yasak bölge" çağrısında bulundu.

İlanda, Suriye'de çekilmiş, Anadolu Ajansı (Anadolu Agency) imzalı, rejimin kimyasal saldırısından kurtulmuş bir çocuğun yer aldığı fotoğraf kullanıldı. 

“President Obama, What Are You Waiting for?”

Başlığında  "Başkan Obama neyi bekliyorsun?" sorusunun yer aldığı ilanda, şunlar kaydedildi:

"Kapana kısılmış ve kimyasal saldırı altındaki Suriyelilere yardım için umuduz. Amerikalıların çoğunluğu, hayatların kurtarılması için, uçuşa yasak bölge ilan edilmesini destekliyor ve dünya genelinde bir milyon 93 bin 775 kişi eylem çağrısında bulunuyor."

Avaaz, Avaaz.org internet adresiyle 194 ülkede 41 milyonu aşkın üyenin katılımıyla uluslararası sorunlara karşı küresel  eylemlerde bulunan bir kampanya topluluğu olarak biliniyor. 

Öte yandan Başkent Washington'da, Suriye Amerikan Tıp Topluluğu (SAMS) üyesi doktorlar, Esed rejiminin sistemli bir şekilde zehirli klor gazı kullandığını gösteren belgeleri Kongre'ye sunarken, New York'ta da 71 ülkenin desteğini alan Belçika, Lüksemburg ve Hollanda'nın BM Daimi Temsilcileri, BM Genel Sekreteri, BM Güvenlik Konseyi Başkanı ve BM Genel Kurulu Başkanı'na, mektup göndererek rejimin varil bombası kullanmasının engellenmesini istedi.

obama_neyi_bekliyorsun_03.jpg

HABERE YORUM KAT