1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nusra Cephesi, Eğit-donat'tan 7 Kişiyi Serbest Bıraktı
Nusra Cephesi, Eğit-donat'tan 7 Kişiyi Serbest Bıraktı

Nusra Cephesi, Eğit-donat'tan 7 Kişiyi Serbest Bıraktı

Nusra Cephesi, ABD'nin Türkiye ile başlattığı Eğit-Donat programına savaşçı tedarikini yapan 30.Tümen'den daha önce kaçırdığı yedi muhalifi serbest bıraktı. Tümen'in komutanı ise hâlâ örgütün elinde.

17 Ağustos 2015 Pazartesi 16:30A+A-

Yılmaz Bilgen / Al Jazeera

Nusra Cephesi, 30.Tümene bağlı savaşçılardan yedisini serbest bıraktı. El Kaide bağlantılı örgüt 30 Temmuz’da kaçırdığı grubun komutanı Nedim Hasan’ın da bırakılması için 30. Tümen’le görüşmelerini, arabulucu gruplar katılımıyla sürdürüyor. Mustafa Remo, bırakılan yedi kişiden dördünün Hama’dan, üçünün de İdlib bölgesinden olduğunu belirtti. Remo, aralarında Komutan Albay Nedim Hasan’ın da olduğu altı tutuklu savaşçının hâlâ Nusra Cephesi’nin elinde olduğunu ifade etti:

"29 Temmuz’da ilk olarak komutanımız Nedim Hasan ve 21 askerimiz Nusra Cephesi tarafından alıkonuldu. Suriyeli muhalif gruplar bu durumun ortadan kalkması için derhal faaliyete geçerek bizimle Nusra Cephesi arasında görüşme trafiği başlattılar. Süreç içerisinde bazı askerlerimiz bırakıldı. Ancak 13 kişilik bir ekibimiz, Nusra Cephesi tarafından tutukluluğu devam etti. 15 Ağustos gecesi bu arkadaşlarımızdan yedi kişi daha serbest bırakıldı. Ancak komutan Albay Nedim Hasan, yardımcıları; Ferhan Cesim, Ebu Ali Süflani, Ömer Seceri, tercüman Yasir Türkmani ve bir asker halen ellerinde. Görüşmeler olumlu devam ediyor. Biz en geç iki gün içerisinde Albay Nedim Hasan’ın ve diğer arkadaşlarımızın da bırakılacağını bekliyoruz. Bu yapılanı bir jest olarak kabul ettik ve devamının gelmesini bekliyoruz."

'İyi niyetli bir adım'

Üyeleri serbest bırakılan 30.Tümen konuyla ilgili bir açıklamada bulundu. Açıklamada, “Nusra Cephesi’ndeki kardeşler, bizim yedi askerimizi salıverdi. Biz 30. Tümen olarak bu iyi niyetli adımın, saygı değer bir gelişme olduğunu düşünüyoruz. Suriye toprağındaki tüm mücahitlerle aynı safta olduğumuz inancından yola çıkarak, gelecek saatler içinde tümenin komutanının ve yanındaki arkadaşların serbest bırakılacağını umut ediyoruz.” ifadeleri yer aldı.

30. Tümen, dokuz Suriyeli muhalif grubun iştiraki ile ABD öncülüğünde kurulmuştu. Tümenin Komutanı Nedim Hasan ve Tümene bağlı 22 savaşçı 30 Temmuz’da, ABD lehine casusluk faaliyetinde bulundukları gerekçesi ile Nusra Cephesi tarafından alıkonulmuştu.

Nusret Cephesi'nden yalanlama

Sosyal medyada dolaşan bildirinin kesinliği netlik kazanmazken Nusret Cephesi'nden açıklama geldi. 

Nusret Cephesi eğit donat ekibinden yedi kişinin serbest bırakıldığı haberlerini Twitter hesabından yaptığı duyuru ile yalanladı. 

HABERE YORUM KAT