1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Normalleşme Kriteri 'Vakasız 5 Gün' Olacak
Normalleşme Kriteri 'Vakasız 5 Gün' Olacak

Normalleşme Kriteri 'Vakasız 5 Gün' Olacak

Koronavirüsle mücadelede normalleşme, 5 gün boyunca Kovid-19 vakasının görülmediği illerden başlayacak. Normalleşmede İstanbul, Kocaeli, İzmir gibi kentlerle ilgili ayrı kriterler uygulanacak.

28 Nisan 2020 Salı 12:32A+A-

Koronavirüsle mücadelede umut veren rakamlarla birlikte normalleşme çalışmaları da hızlandırıldı.

Buna göre normalleşme sürecinde tüm bakanlıklar ile birçok kurum arasında seri kararlar alınabilmesi koordinasyon sağlanacak. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak. Başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere diğer bakanlıkların görev listeleri hazırlanıyor. Normalleşme 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek.

GEVŞETME POLİTİKALARINI BİLİM KURULU BELİRLEYECEK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, Bilim Kurulu'ndaki halk sağlığı uzmanları da salgının yönetimi üzerinde çalışıyor. Bu konuda bir ekip oluşturuldu. Onların yapacağı hazırlıklara göre gevşetme politikaları belirlenecek. Kapalı mekanlardaki ana kurallar, maske zorunluluğu olacak yerler, açılacak iş yerleri ve bu iş yerlerinde uygulaması zorunlu kuralların hepsi, bu ekip tarafından belirlenerek duyurulacak.

İSTANBUL İÇİN BAŞKA KRİTERLER DEVREDE OLACAK

Normalleşme sürecinde İstanbul, Kocaeli ve İzmir gibi kentlerle ilgili ayrı kriterler uygulanacak. Özellikle İstanbul'da plato noktaya ulaşıldığı, il genelinde yüzde 25 oranında antikor oluşmaya başladığı hesaplamaları yapılıyor. Salgının en yoğun yaşandığı kentte pozitif sayısına bağlı olarak bağışıklık sayısının da fazla olduğu belirtiliyor. Bu nedenle giriş-çıkışlar konusunda taviz verilmemesi ve kontrolün sürdürülmesi öneriliyor.

 

HABERE YORUM KAT