1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. NİJER

  4. Nijer'in zaferi! Fransa ordusu çekiliyor
Nijer'in zaferi! Fransa ordusu çekiliyor

Nijer'in zaferi! Fransa ordusu çekiliyor

Macron, Nijer'den büyükelçilerini ve askerlerini çekme kararı aldıklarını açıkladı.

25 Eylül 2023 Pazartesi 11:00A+A-

Nijer'de askeri yönetim, hava sahasını ticari uçuşları da kapsayacak şekilde Fransa'ya kapatmıştı.

Afrika ve Madagaskar'da Hava Seyrüsefer Güvenliği Ajansının (ASECNA) internet sitesinde paylaşılan açıklamada, Nijer hava sahasının, Air France filosu ve Fransa tarafından kiralanan uçaklara kapatıldığı bildirildi.

Açıklamada, Fransa haricinde Nijer hava sahasının tüm ulusal ve uluslararası ticari uçuşlara açık olduğu kaydedildi.Nijer hava sahası 6 Ağustos'ta tüm ticari ve sivil uçuşlara kapatılmış, 4 Eylül'de tekrar açılmıştı.

Afrika'yı Avrupa'ya bağlayan en önemli havayolu şirketlerinden Air France, Nijer'in başkenti Niamey'e haftada 4 gün sefer düzenliyordu.

Macron: Büyükelçimizi ve askerlerimizi çekiyoruz.

Yaşanan gelişmeler üzerine Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, geri adım atarak büyükelçilerini ve askeri birliklerini Nijer'den çekme kararı aldıklarını belirtti.

Nijer'de askerin yönetime el koyması

Nijer'de Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum, 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve o akşam asker, yönetime el koyduğunu duyurmuştu.

Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane Tchiani, 28 Temmuz'da CNSP isimli geçiş hükümetinin başına geçmişti.

CNSP, 7 Ağustos'ta Lamine Zeine'yi başbakan olarak atamış, 10 Ağustos'ta asker ve sivillerden oluşan 21 üyeli kabineyi açıklamıştı.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum