1. YAZARLAR

  2. Duran Kömürcü

  3. Neyin mücadelesi?
Duran Kömürcü

Duran Kömürcü

Yazarın Tüm Yazıları >

Neyin mücadelesi?

17 Mayıs 2010 Pazartesi 03:13A+A-

Geçen hafta yazı gönderemedim. Köyüme gittim. Dayımı ebedi istirahatına gönderdim. Arkasından İmam-Hatip sıralarında beraber oturduğum Nazır Zügül’ü gönderdim. Her ikisine de Allah rahmet etsin.

Milletin, zina fenayı oynadığı hafta, zinanın hesabının görüldüğü ahiret yolcuları ile uğraşıyorduk. Ayrıca, zina inananlar içindir, yapanlara da hayat hakkı tanımaz. Öyleyse bizi ilgilendiren nedir?
Adamın yatak odasına girilip girilmeyeceğinin hesabını biz mi yapacağız? Bizi ilgilendiren nedir? Hadise kendileri arasında geçmektedir ve kanunlarında zina suç değildir. Bizim onları zina suçu ile suçlamamızın yeri var mıdır?
Onlar için suç olmayanı bizim suçlu göstermeye hakkımız var mıdır? Suçu işleyen kim?
Türkiye Cumhuriyeti’ne göre kurulmuş bir parti başkanıdır.
Seçilirse bizi yönetecek adamdır. Beşeri sistemin yapısına göre kanunlar çıkaracak, insanları yönetecektir. Bu kanunlara göre zina suç mu?
“Değildir”.
Yapan suçlu mudur? “Değildir”.
Zinanın suç, yapanın suçlu olmadığı bir sistemde neyin kavgasını yapıyoruz? Müslümanı ilgilendirir mi? İnanan kullanılıyor. Nasıl mı?
Kanunlara göre zina suç değildir. Ama, toplum bazında, dinin verdiği baskı ile suçlu sayılmaktadır. Bunun da kırılması için birkaç hadise olacak, birkaç ileri gelen gidecek, arkadaki gelenler de rahat edecektir. Bunun örneklerini verirsek:
Dine göre tesettür bir suçtur. Yerine getirmeyenler göz zinası yaparlar. Bunun ilk yasaklandığı zamanki tepkiler, kızlarını okula göndermeyenlerden tut, hicret edenlere kadar örnekleri görürüz. Hadise zaman aşımına uğrasa da, her şey normalmiş gibi görülmeye başlayınca baba:
- Kızım okusun, sonra kapanır. Anne:
- Her kızın dayanağı bir diploması olsun der.
Oğlan kardeş yaşamın içindedir. Artı o aile bilinçlenmiştir! Babası görmez, annesi ızdırap duymaz olur. Çocukları yetişkin bir bireydir. Eşini ya okuldan ya da internetten seçer. Artık onlara göz değmez, değen gözler de zina olmaz.
Bize göre zina suçtur. Devlet tarafından verilmesi gereken ceza da ölümdür. Cezalandırabiliyor musun? Mümkün değil... Beşeri sisteme göre zina suç değil. Bu yönü ile bizi ilgilendirmez. İlgimizin olmadığı bir meseleyi ele almak, yatak odasını açığa vurmak sistemi meşrulaştırmak demektir. O da bize yakışmaz.
“Onunla ilgilenme, bununla ilgilenme. Biz bu sistemin içindeyiz, alternatifimiz ne?” diyenler vardır. Aklımın almadığı da, Müslüman olduğunu söyleyenin İslam’dan başka bir alternatif aramasıdır. İslam’dan başka bir alternatif yine beşeri bir alternatiftir, Allah’ın kabul etmediği bir sistemdir.
Müslüman, Allah’ın bizler için seçtiği dine inanandır. O, bu inançla Kur’an’a bakarsa çare bulur. Yaşayışına ahenk gelir. En son inen ve tamam olduğu bildirilen İslam’ın alternatifi yoktur, sadece kendisidir. Bütün sistemlerin özü ve anasıdır. Ondan başkasını arayan, hatasını imanında arasın.
Netice olarak söylersek: Müslüman başka sistemlerin boşluğunu doldurma, meşruluğunu ilan yerine, inanç sisteminin ihyası ile mücadele onun birinci vazifesidir. Öyleyse neyin mücadelesini veriyoruz?

VAKİT

YAZIYA YORUM KAT