1. HABERLER

  2. HABER

  3. İzmir’deki Kuruluşlardan ÖZGÜR-DER’e Destek Ziyareti
İzmir’deki Kuruluşlardan ÖZGÜR-DER’e Destek Ziyareti

İzmir’deki Kuruluşlardan ÖZGÜR-DER’e Destek Ziyareti

İzmir’deki İNSAN-DER, HAYAT-DER, MAZLUM-DER sivil toplum kuruluşları hakkında kapatılma davası açılan ÖZGÜR-DER’e desteklerini sunmak amacıyla derneği ziyaret ettiler.

06 Mart 2009 Cuma 21:06A+A-

Resmi törenleri boykot çağrısında bulunduğu için İstanbul Valiliği tarafından soruşturma açılan ÖZGÜR-DER'e İzmir'deki sivil toplum kuruluşları destek vereceklerini açıkladı.

İzmir'deki İNSAN-DER, HAYAT-DER, MAZLUM-DER sivil toplum kuruluşları ise bu süreçte ÖZGÜR-DER'e desteklerini sunmak amacıyla derneği ziyaret ettiler.

ÖZGÜR-DER'i destekleyen Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri adına konuşan MUZLUM-DER Temsilcisi Süphan Erkan; "ÖZGÜR-DER resmi törenleri boykot eden ilk dernek olduğu için bir ilk. Boykot metninin altında bizim de imzamız var. Sonuna kadar sizleri destekliyoruz."dedi.

Dernek kapatılsa da söylemlerine devam edeceklerini dile getiren ÖZGÜR-DER İzmir Şube Başkanı Nurcan Büyük; "23 Nisan, 29 Ekim, 10 Kasım gibi törenlerde resmi ideolojilerin dayatıldığı için bu törenlere karşı boykot çağrısında bulunduk. Ailelerin bu törenlere tepki göstermesini ve çocuklarını resmi törenlere göndermemelerini istedik. Bu boykot üzerine kapatılma davası için soruşturma açıldı. Derneği kapatarak sadece tabelayı ortadan kaldırabilirler. Biz düşüncemizi yine savunacağız."diye konuştu.