1. HABERLER

  2. HABER

  3. Medeniyet Derneği’nden Özgür-Der’e Destek Ziyareti
Medeniyet Derneği’nden Özgür-Der’e Destek Ziyareti

Medeniyet Derneği’nden Özgür-Der’e Destek Ziyareti

Özgür-Der hakkında İstanbul Valiliği’nin ihbar ve şikayeti ile Fatih Cumhuriyet savcılığı tarafından kapatma istemi ile dava açılmasına yönelik tepkiler devam ediyor.

03 Mart 2009 Salı 22:05A+A-

Medeniyet İlim, Kültür ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri tarafından Özgür-Der'e gerçekleştirilen ziyarette inancımızı ve kimliğimizi aşağılayan resmi törenlerin boykot edilmesi ile ilgili olarak laik-Kemalist dogmalar adına yürütülen yasaklama ve kapatma süreci değerlendirildi.

Medeniyet-Der yönetim kurulu üyeleri Beşir Eryarsoy, Kazım Sağlam ve Ramazan Oruç tarafından gerçekleştirilen ziyarette şu görüşler ifade edildi: "Özgür-Der'in ortaya koyduğu tavır İslami ve insani değerlerin doğal bir tezahürüdür. Ulusalcılığı ve Kemalizmi savunan idare ve yargı bürokrasisinin gösterdiği tehdit ve yasaklama tavrı da sadece Özgür-Der'i değil bütün Müslümanları sindirmeye ve dönüştürmeye yönelik tehditkar bir tutumdur ve doğaldır. Küfrün iman karşısında, imanın da küfür karşısındaki tutumu tekerrür etmektedir. Kapatma davası olarak kendini gösteren bu süreçle Kur'an'ın bizlere öğrettiğinden başka bir küfür ve zulüm türü ile karşılaşmış değiliz. Her neye niyetlenmiş olurlarsa olsunlar, her ne planlar yaparlarsa yapsınlar Rabbimize tevekkül ettik ve bize bütün imkanlarımızla mücadele etmek düşer. Medeniyet Derneği olarak İslam kardeşliğinin bize yüklemiş olduğu sorumluluğu elbette ki Özgür-Der'li kardeşlerimizle paylaşacağız."

Medeniyet Derneği yöneticilerinin ziyaret ve desteğinden memnun olduklarını ifade eden Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci ve yönetim kurulu üyeleri Rıdvan Kaya, Necip Kibar, Zehra Çomaklı, Mehmet Alagöz ve Musa Üzer kendilerine teşekkürlerini sundular.

Haksöz Haber