1. HABERLER

  2. HABER

  3. Hukukçular Derneği’nden Özgür-Der’e Destek
Hukukçular Derneği’nden Özgür-Der’e Destek

Hukukçular Derneği’nden Özgür-Der’e Destek

Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu üyeleri Özgür-Der’e açılan kapatma davasına karşı bir destek ziyaretinde bulundu.

24 Şubat 2009 Salı 16:44A+A-

Hukukçular Derneği Onursal Başkanı Av. Necati Ceylan, Dernek Başkanı Av. Kamil Uğur Yaralı, Başkan Yardımcısı Av. Yasin Şamlı ve Yönetim Kurulu Üyesi Av. Selçuk Kar İstanbul Valiliği tarafından açılan kapatma davasının temel hak ve özgürlüklerin ihlaline yol açacak yeni ve tehlikeli bir süreç olduğuna dair kanaatlerini paylaştılar.

Hukukçular Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri'nin Özgür-Der Genel Merkezine gerçekleştirdiği destek ziyaretinde yönetim kurulu üyeleri, Musa Üzer, Ali Rıza Gökçe ve Kenan Alpay ile hukuki süreçte izlenecek usule dair görüş alışverişinde bulundular. Hukukçular Derneği yargı sürecinde Özgür-Der'e hukuki açıdan her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. Hem İçişleri Bakanlığı emriyle suç duyurusunda bulunan İstanbul Valiliği'nin hem de Fatih Savcılığı'nın hazırladığı davaname de inanç ve düşünce özgürlüklerini alenen ihlal edildiğine dikkat çektiler.

Hukukçular Derneği yöneticileri "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı; Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım! Başlıklı bildiride hiçbir suç unsuru bulunmadığı, tersine baskı ve dayatmalar karşı hak ve özgürlükleri talep eden bir bildiri hakkında suç duyurusunda bulunulması ile Türkiye'de bazı değişim ve ilerlemelerin kağıt üzerinde kaldığına dikkat çektiler.