1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mustazaf-Der’den Özgür-Der'e destek ziyareti
Mustazaf-Der’den Özgür-Dere destek ziyareti

Mustazaf-Der’den Özgür-Der'e destek ziyareti

Mustazaf-Der Genel başkanı Hüseyin Yılmaz ve İstanbul şube başkanı Said Şahin'in de aralarında bulunduğu dernek yöneticileri, hakkında kapatılma davası açılan Özgür-Der'e destek ziyaretinde bulundu.

21 Şubat 2009 Cumartesi 22:44A+A-

Ziyarette Özgür-Der Yönetim Kurulu üyesi Rıdvan Kaya ile görüşen Mustazaf-Der genel başkanı Hüseyin Yılmaz ve dernek yöneticileri Özgür-Der'e açılan kapatma davasını kınadı. Yılmaz, Mustazaf-Der olarak Özgür-Der'e sürekli destek olacaklarını ve açılan kapatma davasının, Din ve vicdan özgürlüğünü ihlal edecek nitelikte bir dava olduğunu, inanç ve değerlerin resmi ideolojilere kurban edilmemesi gerektiğini belirterek, insanların neye inanıp inanmayacağına karışmanın inanç özgürlüğüne müdahale olduğunu söyledi.

İstanbul Valiliğince "İnancımızın ve Kimliğimizin Aşağılandığı, Resmi İdeolojinin Dayatıldığı Törenlere Tavır Alalım!" çağrısı gerekçe gösterilerek kapatma davası açılmış, Özgür-Der de açılan kapatma davası üzerine bir basın açıklaması yaparak, mücadele kararlılığını ortaya koymuştu. (İLKHA)