1. HABERLER

  2. HABER

  3. Başörtülü Öğrencinin Kafasını Duvara Vurdu!
Başörtülü Öğrencinin Kafasını Duvara Vurdu!

Başörtülü Öğrencinin Kafasını Duvara Vurdu!

Balıkesir'de yaşanan olayda, bir öğretmen okul çıkışında başörtülü öğrencinin başını zorla açıp kafasını duvara vurduğu belirtildi.

11 Mayıs 2011 Çarşamba 14:32A+A-

Balıkesir Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi'nde, okul çıkışında iki kız öğrencinin başörtüsünün bir öğretmen tarafından zorla çıkarıldığı ve kafalarının duvara vurulduğu iddia edildi. Öğrencileri, araya giren arkadaşları ve diğer öğretmenler kurtardı. Zanlı öğretmen Bekir H. (45), velilerin şikayeti üzerine Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı. Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı.



Cihan haber ajansının geçtiği habere göre olay, dün saat 12.10 sıralarında Burhaniye Sağlık Meslek Lisesi çıkışında meydana geldi. İddiaya göre 10. sınıf öğrencileri F.Ç. ve S. A., okul çıkışında başörtülerini taktı. Bu sırada meslek dersi öğretmeni Bekir H., F.Ç.'nin başörtüsünü başından çıkarmak istedi. Geri çekilmek isteyen F.Ç.'nin başını duvara vurup küfür ve hakaret etti. Bekir H. ayrıca S.A.'yı da kolundan tutarak darp etti. Öğrencileri, okulun diğer öğretmenleri kurtardı. Olayı duyan iki öğrencinin velileri, öğretmen Bekir H.'den şikayetçi oldu. Bekir H., Burhaniye Merkez İlçe Karakolu'na götürülerek ifadesi alındı.

Bu arada Atatürkçü-ulusalcı bir siyasi partiye mensup bir grubun da karakol önünde toplandığı ve öğretmene destek verdiği öğrenildi.

Burhaniye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de soruşturma başlattı. 

İl Milli Eğitim Müdürü İlhan Aslan, "Soruşturma devam ediyor. Öğretmenimizin bu şekilde müdahale etmesi hoş değil, son derece yanlış. Daha önce de bu öğretmenimiz hakkında bu tür hadiseler oldu. Bu hadiselerden dolayı geçirmiş olduğu soruşturmalar da var. Böyle bir hareketinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hakkında idari tahkikat başlatıldı." dedi. Geçen yıllarda Savaştepe ilçesinde görev yapan Bekir H.'nin Samsun'a tayin edildiği; ancak mahkeme kararıyla tekrar Balıkesir'e geldiği bildirildi.

ENSESİNDEN TUTMAK İSTEMİŞ DE BİRDEN TÜRBANI AÇILMIŞ!!!

Öğretmen Bekir H., söz konusu öğrencileri okul içinde başörtüsüyle gezdikleri için uyardığını söyledi. Bekir H., "Ben görevimi yaptım. Kimseyi darp etmedim. Öğrencilerin başörtüsüyle okul içinde dolaşması, Atatürk ilke ve inkılâplarına aykırı." dedi.

Bekir H., okul içinde türbanlı dolaştıklarını ve daha önce defalarca uyarmasına rağmen ısrarcı olduklarını iddia ederek, "Saat 12.00 sıralarında, türbanlı gezen kızı bahçede gezerken uyardım. 'Çıkarmıyorum, sen karışamazsın.' diye cevap verdi. Müdürün yanına götürürken okulun zemin katında, yine aynı şekilde iki öğrenci türbanla dolaşıyordu. Bu öğrencileri de müdürün yanına götürdüm. Müdür bana, 'Sen bu öğrencilere karışma. Bu şekilde gezebilirler.' dedi. Bu sırada F.Ç. adlı öğrenci dışarıya kaçtı. Ensesinden omuzuna doğru tutmak istedim, birden türbanı açıldı. Ondan sonra bağırmaya başladı. Ben kesinlikle öğrenciye vurmadım. Öyle bir şey olsaydı hastanedeki kontrolde rapor verilirdi." şeklinde konuştu.

"BAŞINI DUVARA VURDU, KIZCAĞIZIN ÇIĞLIKLARIYLA GELDİM"

Okul öğretmenlerinden Ferhan Levent ise olayın mesai saati dışında olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: "Saat 12.10'da öğrencimiz dışarıya çıkmak üzereydi. Dış kapının bir adım ötesindeyken bu öğretmen bey, öğrencimizi tutup arkasından çekti. 'Bu şekilde burada gezemezsin' diyerek tartaklamaya başladı. Başını duvara vurdu. Kızcağızın çığlıklarıyla geldim. Öğrenciler etrafına toplanmıştı. Olay büyümesin diye öğrencileri uzaklaştırdık fakat tehdit savurup, 'Bu şekilde gezemezsiniz, defolun gidin.' gibi sözlerle öğrencimizi rencide etti. Daha önce de bu şekilde vukuatları var. Öğrencilerimizin eteklerine de karışıyor. 'Niye uzun etek giyiyorsunuz?' diyor. Daha önce de savcılıkla ilgili bir vukuatı var bu beyefendinin. Psikolojik sorunları var sanırım, takıntı haline getirmiş. Öğrencilerimizin gizli kamerayla fotoğraflarını ve görüntülerini çekiyor. Daha önce de birkaç kez uyarıldığı halde aynı hareketlerine devam etmektedir. Ben olayın üstüne geldiğim ve öğrenciyi o şekilde gördüğüm için insanlık vazifesi olarak araya girip müdahale etmek istedim."

"BAŞÖRTÜSÜNÜ AÇTI, SONRA DUVARA İTTİ"

F.Ç.'nin arkadaşları da, "Arkadaşımız müdürün odasından çıktığında Bekir hoca arkasından koşarak başörtüsünü açtı, sonra duvara itti. Arkadaşım yere düşerken tuttuk. O saatte biz okuldan çıkıyorduk, mesai bitmişti. Karışmaması gereken bir saatte karıştı." şeklinde konuştu.

F.Ç. isimli başörtülü kız öğrenci ise "Okuldan çıkmak üzereyken Bekir Hoca, 'Bu şekilde okuldan çıkamazsınız.' diyerek başörtümü çıkardı. Daha sonra da başımı duvara vurdu." dedi.

HABERE YORUM KAT

8 Yorum