1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Direnen Suriye’den Kareler ve Gerçekler (FOTO)
Direnen Suriye’den Kareler ve Gerçekler (FOTO)

Direnen Suriye’den Kareler ve Gerçekler (FOTO)

Hasan Doğan, Suriye’de yaşananları fotoğraflarlarla ve tüm gerçekliğiyle birlikte Haksöz-Haber okuyucuları için Şam’dan aktarıyor.

13 Nisan 2011 Çarşamba 21:27A+A-

Müslüman Suriye halkı haftalardır Baas diktatörlüğüne karşı özgürlük mücadelesi veriyor. Fakat Suriye'de yaşananlar medya tarafından sansürleniyor. İşte ülkede neler yaşandığını belgeleyen kareler:  

Hasan Doğan / Haksöz-Haber / ŞAM

BAAS YÖNETİMİ SINIRSIZ ŞİDDET KULLANIYOR!

Beşşar Esed'e bağlı istihbarat elemanları göstericilere karşı sınırsız şiddet kullanıyor. Şam'daki gösterilerde hayatını kaybeden bu genç, kafasına aldığı sopa darbeleriyle şehit düştü. 

DER'A'DA İSYAN BÜYÜYOR!

Ülkenin güneyindeki Der'a şehri şimdiden Suriye'deki halk isyanının sembol şehri haline geldi. Özel güvenlik güçleri son 1 ay içinde en az 180 Der'alı genci katletseler de şehirdeki isyan artarak büyüyor.

SOKAKLARDA CUMA NAMAZI...

Suriyeli gençler Esed taraftarı cami imamlarına karşı olan tepkilerini göstermek için Cuma namazlarını sokaklarda kılıyorlar. Namaz sonrası ise tekbir sesleri eşliğinde direniş başlıyor.

"ARKALARINDA İSRAİL VAR!" İDDİASINA ÖFKE

Suriye'de özellikle şehit cenazeleri rejim karşıtı kitlesel gösterilere dönüşüyor. Arkalarında İsrail'in olduğu yönündeki iddialardan son derece rahatsız olan devrimciler sık sık "Hepimiz Filistin için can vermeye hazırız!" şeklinde slogan atıyorlar.

KADINLAR DA ÖN SAFLARDA

Suriyeli kadınlar da Baas diktatörlüğüne karşı sokaklarda özgürlük mücadelesi veriyor. Son bir hafta içinde sadece Şam'da 80'den fazla kadın  gösterici gözaltına alındı. Gözaltına alınan kadınların bir çoğundan haber alınamaması şehirde tedirginliğe neden oluyor.

TOPLUMUN ÇEŞİTLİ KESİMLERİ GÖSTERİLERE KATILIYOR!

İddia edildiği gibi Suriye'de sadece Müslümanlar Baas rejimine karşı direnmiyor. Gösterilerde Müslüman, Hıristiyan, Durzi, Arap, Kürt, Türkmen gençleri yan yana mücadele veriyor. Ölen devrimci gençler arasında bir Alevi ve iki de Hristiyan genç var. 

Baas Partisi'ne bağlı silahlı milisler kadın-erkek, yaşlı-çocuk demeden Suriye halkının üzerine ateş açıyorlar. Resimde görülen 15 yaşındaki bu Şamlı çocuk da şehrin varoş bölgelerinden olan Duma'da silahlı milislerin kurşunlarıyla hayata gözlerini yumdu.

 
 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum