New York'ta Polis Departmanının Bütçesinden Kesinti Yapılacak

New York'ta Polis Departmanının Bütçesinden Kesinti Yapılacak

​​​​​​​New York Polis Departmanının (NYPD) bütçesinden kesilen 1 milyar dolar, gençlik programları ve sosyal hizmetlere ayrılacak.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio, Kent Konseyi ile yapılan reform görüşmelerinin ardından yaptığı açıklamada, New York Polis Departmanının yıllık 6 milyar doları bulan bütçesinden 1 milyar dolar kesilmesi konusunda anlaştıklarını söyledi. 

De Blasio, kesilen 1 milyar doların gençlik programları ve sosyal hizmetlere ayrılacağını söyledi. Reformlar kapsamında polisin bazı sorumlulukları da farklı birimlere devredilecek. 

Binlerce gösterici yaklaşık bir haftadır Kent Konseyi önünde kurdukları kamplarda reform talepleri kapsamında polis teşkilatının bütçesinde kesinti talep ediyordu.

Kaynak: TRT Haber

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir