1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Nevşin Mengü ayn ( ع ) da çatlatacak mı?
Nevşin Mengü ayn ( ع ) da çatlatacak mı?

Nevşin Mengü ayn ( ع ) da çatlatacak mı?

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabıyla basma fotoğrafı sonrası Nevşin Mengü, Kılıçdaroğlu'nu aklamak için “fetva” vermeye çalıştı.

02 Nisan 2023 Pazar 18:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Nevşin Mengü seküler kesimin en önde gelen haber sunucularından birisi. Mengü laik yaşam tarzını içselleştirmesi bir yana radikal diyebileceğimiz kadar da bunun savunucularından. Pegasus çalışanlarının Kadir gecesi hakkındaki paylaşımları sonrasında başlayan tartışmalarda Mengü sorunu “siyasal İslamcılara” bağlamış ve Pegasus çalışanlarının tahkir eden ifadeleri hakkında eleştiri dahi yapmamıştı. Örnekler çoğaltılabilir…

0x0-nevsin-menguden-cifte-standart-mesele-yahudiler-olunca-ozur-islami-asagilamaya-gelince-savunma-1651235619403.jpg

CHP’nin yaklaşan seçimler dolayısıyla başlattığı “muhafazakar açılım” politikaları tüm sol-sekülerleri etkisi altına almış durumda. Normal şartlarda din ve dini ritüeller söz konusu olduğunda “tüyleri diken diken” olan herkes Ramazan’ın bereketinden midir nedir birden ihlaslı birer kul oluvermiş…

Kemal Kılıçdaroğlu'nun seccadeye ayakkabı ile bastığı fotoğrafı sonrası Nevşin Mengü, Kılıçdaroğlu'nu aklamak için fetva vermeye çalıştı. Kılıçdaroğlu’nun “seccade” meselesine nasıl yaklaşılması gerektiği ile alakalı iki tarafın da durdukları noktalar Haksöz'de eleştiriye tabi tutulmuştu.

Mengü’nün “seccade fetvası” ile artık tartışma başka bir boyuta taşınmış oldu.

Mengü, "İslam'da ibadet etmek için camiye bile gerek yoktur. Seccade Arapça'da halı demektir." ifadelerini kullandı.

"İslam'da kutsal olan Allah-û Tealâ'dır"

Nevşin Mengü “fetva” verdiği açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Hz. Muhammed nesnelere tapınmayı kaldırmıştır. Onu devrimci yapan odur. İslam'da ibadet etmek için camiye bile gerek yoktur. Seccade Arapça'da halı demektir. İslam'da kutsal olan Allah-û Tealâ'dır. İslam, Hristiyanlık ve Musevilikten sonra gelmiş kurumsal bir dindir.

Nevşin Hoca Hanım ile ilmihal ve kelam dersleri 101! İslami kelime ve kavramlara yönelik farkındalığınız gözlerimizi yaşarttı. Anlaşılan o ki Erdoğan bu gidişle Kemalistlerin tümünü müftü yapacak! "Hz. Muhammed'in ilk yaptırdığı şey putları kırdırmak olmuştur"  diyen Mengü'ye gel beraber modern putları da kıralım desek ne der acaba?

İşin şakası bir yana bu kadarı yeterli değil... Nevşin Mengü fetva ile giriş yaptığı İslami ilimlere belagat ve kıraat eklemezse her şey eksik kalır. Mengü kelime seçimlerinden anlaşılan muhafazakârlara yaranmak için dilini nasıl kullanacağını öğrenmiş. Şimdi sıra gırtlakta! Şöyle en kalınından tok bir "ayn" harfi çıkarırsa hepimiz ihya olacağız. Ayn harfini de çatlatırsa bu iş tamamdır!

HABERE YORUM KAT

7 Yorum