1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Netanyahu'ya protestoya 100 bin kişi katıldı
Netanyahu'ya protestoya 100 bin kişi katıldı

Netanyahu'ya protestoya 100 bin kişi katıldı

​​​​​​​Netanyahu hükümeti karşıtı ve Gazze'deki siyonist esirlerin ailelerine destek olmak için düzenlenen kitlesel gösterilere yüz binden fazla kişi katılırken, Kudüs'te göstericiler oto yolda trafiği kesti, ateş yaktı, polisle karşı karşıya geldi.

01 Nisan 2024 Pazartesi 00:48A+A-

Siyonist rejimde katil Netanyahu hükümeti karşıtı ve Gazze Şeridi'ndeki siyonist esirlerin getirilmesi için Hamas ile anlaşma imzalanmasını talep eden protestolar, cumartesinin ardından pazar gecesi de daha güçlü bir ivmeyle devam etti.

Gösterilerin odak noktası siyonist rejim sözde Meclisi'nin bulunduğu Kudüs oldu. Gazze Şeridindeki siyonist esirlerin yakınlarının destekçileri ve katil Netanyahu hükümetinin istifasını isteyen 100 binden fazla kişi siyonist rejim sözde Meclisi çevresindeki yollar ve meydanları doldurdu.

Netanyahu karşıtı gruplar, katil Netanyahu'ya hitaben "Sen baştasın, sen suçlusun", "(Esir takası) Anlaşma şimdi", "Seçimler hemen" sloganları atarak hükümetin istifasını talep etti.

Siyonist rejim sözde Meclisi yakınında gösteri yapan bazı gruplar, yakınlardaki kentin ana arterlerinden Begin Otoyolu'na yürüyerek burada trafiği kapattı ve yolda ateş yaktı.

Siyonist polisi, göstericilere, atlı birlikler ve TOMA'lardan sıkılan pis kokulu suyla müdahale etti.

Öte yandan, Kudüs'teki gösterilerde, ülkedeki ultra Ortodoks Yahudilerin (Haredi) zorunlu askerlik görevine katılmasını talep eden gruplar da Haredilerin yaşadığı Mea Shearim'de yürüyüş yaptı. Bazı Haredilerle buradaki grupların karşılaşmasında karşılıklı sözlü atışmalar ve zaman zaman da arbede yaşandı.

Kudüs'ün yanı sıra Tel Aviv, katil Netanyahu'nun şahsi konutunun bulunduğu Kayseriya, kuzeydeki Kfar Saba kenti gibi onlarca noktada düzenlenen gösterilere binlerce kişi katıldı.

Katil Netanyahu, sokakta protestolar devam ederken düzenlediği basın toplantısında, erken seçim taleplerinin siyonist rejime 8 ay boyunca "felce uğratacağını" ve "bu durumdan en fazla Hamas'ın memnuniyet duyacağını" savunmuştu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum