1. HABERLER

  2. HABER

  3. Neoconlar'dan Obama'ya 'Erdoğan'a Müdahale Et' Mektubu
Neoconlar'dan Obama'ya 'Erdoğan'a Müdahale Et' Mektubu

Neoconlar'dan Obama'ya 'Erdoğan'a Müdahale Et' Mektubu

ABD'de bir grup siyasetçi, Barack Obama'ya mektup göndererek Türkiye hükümetine ve Başbakan Erdoğan'a resmen müdahale etmesini istedi.

20 Şubat 2014 Perşembe 15:08A+A-

ABD'de çoğunluğunu neoconların oluşturduğu ve aralarında siyasetçilerle aydınların bulunduğu bir grup, Barack Obama'ya bir mektup yazarak Türkiye'nin içişlerine müdahale etmesi talep edildi. Çoğunluğu Neocon olarak bilinen ve aralarında Michael Rubin ve ABD'nin eski Ankara büyükelçisi Eric Edelman gibi isimlerin de bulunduğu 80 kişi, Başkan Obama’ya açık bir mektup yazarak, Başbakan Erdoğan’ın yönetim tarzına ve politikalarına karşı çıkması ve müdahalede bulunmasını talep etti. 

Mektupda özellikle Gezi olayları ile 17 Aralık operasyonlarına karşı olarak Başbakan Erdoğan’ın cevap veriş tarzından doğan endişeler dile getirildi. Mektupta, Başbakan Erdoğan'ın tepkisi için "Türkiye’deki mükemmel olmayan demokrasiyi bir otokrasiye çevirme tehlikesiyle" iddiasında bulunuldu. 

Mektup ayrıca hükümetin inisiyatif kullanarak Emniyet'te yaptığı görev değişiklikleri ile HSYK tarafından yapılan atamalara da değinirken, internet düzenlemesine de yer verildi.
Mektuba imza atanlar, Türkiye'de 'güçler ayrılığı ve özgürlükleri'n yok edilmek istediğinden yakınmış ve yer yer Başbakan Erdoğan ve hükümet hakkında da çok ağır sayılabilecek ifadelerin kullanmışlar.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum