1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Ne Olursun Bırakma Beni Baba”
“Ne Olursun Bırakma Beni Baba”

“Ne Olursun Bırakma Beni Baba”

Rejim bombardımanında yaralananları kurtarmaya çalışan yardım gönüllüsü Bergut'un kendisi de bombaların hedefi oldu. Bergut'un 10 yaşındaki oğlu, babasının cansız bedeninin yanında “Ne olursun bırakma beni baba!” diyerek gözyaşı döktü.

06 Haziran 2016 Pazartesi 21:14A+A-

Fevzi Bergut, 5 Haziran'da Halep'in direnişçilerin denetimindeki Sahur Mahallesi'nde Beşşar Esed rejiminin bombardımanı sonucu enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışıyordu. Arama kurtarma çalışmaları devam ederken kendisi de devam eden bombardımanların hedefi oldu. Bergut hayatını kaybetti.

Halepli aktvisit Baha Halebi tarafından sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, Fevzi Bergut'un 10 yaşındaki oğlu Malik Bergut'un babasının cansız bedeninin yanında, “Baba, Allah rızası için beni bırakma. Ne olursun bırakma beni!” diyerek gözyaşı döktüğü görülüyor:

Halep Ramazan’a Bombardımanla Girdi!

Halep’te son 24 saatte Beşşar Esed rejimi ve Rusya ordusuna ait savaş uçakları 150 hava saldırısı düzenlendi. Saldırılarda toplam 55 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.

Yoğun hava saldırılarıyla birlikte rejim güçleri ve onun yanında savaşan milisler, Halep’in güney kırsalında bir saldırı başlattı.

Rusya’nın ve rejimin hava saldırılarının hedefi olan direnişçilerin denetimindeki Katırcı Mahallesi'nde 20 kişi bombardıman sonucunda hayatını kaybetti.

Hava saldırılarına maruz kalan bölgelere gelen sivil savunma ve kurtarma ekipleri ile gazeteciler aynı bölgeyi hedef alan bombardımana yakalandı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT

3 Yorum