1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ’NATO Kafa’ Böyle Çalışır; Mîrim..
’NATO Kafa’ Böyle Çalışır; Mîrim..

’NATO Kafa’ Böyle Çalışır; Mîrim..

NATO savunma mekanizmasının nasıl işletileceğine Türkiye değil, Amerika karar verir. Çünkü, NATO’nun menfaatleri, Amerikan menfaatlerine göre belirlenir. Ve, ’NATO kafa’ da böyle çalışır.

08 Ekim 2015 Perşembe 20:19A+A-

Selahaddin E. Çakırgil'in yorumu:

Rusya’nın Suriye hava sahasındaki cirit atması, ve Türkiye’nin hava sahasını ihlal etmesi üçüncü kez tekrarlanmış bulunuyor.. Bu ihlaller, hepsinde de, ya navigation hatası gibi bir teknik ârızaya sığınılıyor, ya da, hava şartlarının müsaid olmamasına..

Sonunda da, Rusya tarafından yapılan resmî açıklamalar: ’Bu gibi istenmeyen durumların Türkiye ile münasebetlerimizin bozulmasına yol açmıyacağına inanıyoruz..

Rusya, artık Suriye’yi kendi ülkesinden bile sayıyor. Nitekim, 1 Ekim günü, Rusya devlet televizyonunda hava raporu okuyan spiker,’Bugünden itibaren Suriye, bir başka Rus bölgesi olup hava durumuna dahil edilmiştir’ diyor, 3 Ekim günü yayınlanan hava durumunda bir savaş uçağı görüntüsünün önünde duran bir kadın sunucu da, ’Hafif bulutlar uçuşu zorlaştırmayacağı gibi, güdümlü silah sistemlerini de etkilemez. Esasen, uzmanlar Suriye'de operasyon zamanının çok iyi seçildiğini belirtiyor” demekten de kendisini alamıyordu.. Yani, bir savaş’ın bütün gerekleri yerine getiriliyordu. 

Daha ne desinler?

Yazının Devamı >>>

Etiketler : , , , ,