1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Nasrallah: Suriye'nin Egemenliğini Türkiye Tehdit Ediyor
Nasrallah: Suriye'nin Egemenliğini Türkiye Tehdit Ediyor

Nasrallah: Suriye'nin Egemenliğini Türkiye Tehdit Ediyor

Suriye'de Esed çetesinin halka yönelik katliamlarına en başından beri fiili olarak destek veren Hizbullah lideri Nasrallah, Türkiye'yi Suriye'nin egemenliğini tehdit etmekle suçladı.

31 Mart 2014 Pazartesi 12:42A+A-

HAKSÖZ-HABER

Esed'in Suriye halkına yönelik 3 yılı aşkın bir süredir sürdürdüğü kanlı operasyonlarına fiili destek veren Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, Türkiye'nin Suriye üzerindeki pozisyonunu eleştirdi.

Hizbullah'ın Suriye'deki varlığını 'siyasi pozisyon' olarak açıklayan Nasrallah, Suriye'deki katliamlara ortak olma gerekçesi olarak 'diğer tarafların savaşa katılmaları'nı gösterdi. Nasrallah ayrıca, Arap rejimlerinin Suriye yönetimini devirmek istediğini, kendilerinin herhangi bir egemenliği ihlal etmediklerini, Suriye topraklarına Suriye hükümetinin onayıyla girdiklerini ve krizin en başından beri siyasi çözümle halledilmesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Suriye'de bulunma gerekçeleri arasında Seyyide Zeynep Türbesi'ni korumayı sayan Nasrallah, Türkiye'nin hiç kimse tarafından bilinmeyen Süleyman Şah Türbesi'ni savunduğunu ve de Suriye'nin egemenliğini tehdit ettiğini iddia etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum