1. YAZARLAR

  2. Salih Tuna

  3. Namussuzun gözüne 40 kamera sokmak
Salih Tuna

Salih Tuna

Yazarın Tüm Yazıları >

Namussuzun gözüne 40 kamera sokmak

12 Eylül 2008 Cuma 10:52A+A-

Yoksula verilmek üzere emanet edilene hıyanet etmekten daha iğrenç bir suç var mıdır yeryüzünde?

En adi, en şerefsiz hırsızlıktır bu!

Aça, açıkta kalana yardım edebilmek için infakta bulunan vicdanlara tecavüz etmek, yardımı, zekâtı, sadakayı dolandırmaktır.

Fakire fukaraya el uzatanın elini çarpan elden; dulun, yetimin, kimsesizin aşına göz diken gözden; muhtaçlara ulaştırılmak için emanet edilene tenezzül eden yürekten daha zalim ne vardır?

Allah adına, Allah'ın dini adına topladıkları yardımlara göz dikenler yok mu!..

Veyl olsun onlara!

Çalıp çırptıklarından, gezip tozduklarından, yiyip içtiklerinden hem bu dünyada, hem ahirette rezil rüsva olmaktan başka yanlarında hiçbir şey kalmayacaktır.

Veyl olsun onlara ki;

İbadetleri bile onlardan davacı olacaktır.

Namaz ve oruç lanet edecektir onlara.

Çünkü kıldıkları namazdan, tuttukları oruçtan gafildirler.

Namazın ne olduğunu bilen, hatta hesap gününe zerre miskali inanan infak dolandırıcılığı yapar, yoksulu doyurmak isteyenleri çarpar mı?

İhtiyaç sahiplerine uzatılan ekmeğe göz dikmek, yardım paralarıyla sefa sürmek hırsızlık, yolsuzluk, dolandırıcılıktan öte alçaklıktır.

Dahası dünyanın en rezil, en alçak namussuzluğudur.

Bu namussuzlara elden gelirse elle, elden gelmezse dille, dilden gelmezse kalple isyan etmeyen bir vicdan mümin vicdanı olabilir mi?

Evsize, kimsesize, düşmüşe, yolda kalmışa yardım edebilmek için geceli gündüzlü çalışan gönül erlerini töhmet altında bırakan bu namussuzlardan hesap sormamak, görmezlikten gelmek ne demek?

Bir elin verdiğini öbür ele 40 kamerayla zoom yaparak duyurmaktan bin kat daha hayırlıdır, emanete hıyanet eden namussuzun gözüne 40 kamerayı birden sokmak.

Çünkü bu üç beş namussuzun yüzünden bir lokma aşa muhtaç fakir fukaraya açılan hayır hasenat kapısı zeval görüyor…

Namussuzu tescilli hırsız gündeme getiriyor diye, namussuzluk azalmaz. (Bu infak hırsızlığını kim, hangi maksatla gündeme getirirse getirsin durum değişmez.)

Sadece haramdan sakınanların sessiz kalmalarındaki sorumsuzluğu akla düşürür.

Yani, haksızlık karşısında susulmasını “dilsiz şeytan” tesmiye eden geleneğe mensup oldukları halde niçin hesap sormadıkları sorgulanır.

Dolayısıyla onlar hırsızsa sen de hırsızsın veya bunları şunun için gündeme taşıyorsun demenin anlamı yok.

Lakin bu vakayı siyasi iktidara karşı şantaj aracı haline getirmek de apayrı ahlaksızlık.

Abdurrahman Başsavcım'ı tekrar harekete geçirmeye yönelik 'haber' üretmeye başlamaları, birkaç çapulcunun yolsuzluğu üzerinden Başbakan ve partisini hedef seçtiklerinin göstergesi değil mi?

Başbakanın tepkisi mi neden oldu buna?

İyi de, “Şuyuu vukuundan beter” mesabesindeki bir alçaklığa, iğrenç ötesi bir dolandırıcılığa, velhasıl, bu infak hırsızlığı namussuzluğuna adı bulaştırılmaya çalışılan Başbakan'dan başka nasıl bir tepki bekliyorlardı?

Şeref ve haysiyet sahibi hangi insan rezil ve namussuz infak hırsızlığına adının karıştırılmasına isyan etmez ki?

YENİ ŞAFAK

YAZIYA YORUM KAT