1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Nahda'dan Cumhurbaşkanlığı İçin Ortak Aday Çağrısı
Nahda'dan Cumhurbaşkanlığı İçin Ortak Aday Çağrısı

Nahda'dan Cumhurbaşkanlığı İçin Ortak Aday Çağrısı

Nahda hareketi, "Tunus'un karşı karşıya bulunduğu sorunların üstesinden gelebilecek ve herkesin üzerinde anlaştığı bir adayı destekleme" çağrısı yaptı.

04 Kasım 2014 Salı 10:50A+A-

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi, siyasi taraflara ortak adayı destekleme çağrısı yaptı.

Nahda'dan yapılan yazılı açıklamada, Şura Meclisi'nin bu hafta toplanarak seçimde hangi adayı destekleyeceğini belirleyeceği ifade dildi. 

Açıklamada siyasi taraflara, bir araya gelerek "Tunus'un karşı karşıya bulunduğu sorunların üstesinden gelebilecek ve herkesin üzerinde anlaştığı bir adayı destekleme" çağrısı yapıldı.

Nahda'nın ortak bir aday belirleme konusundaki girişimine, diyalog ve anlaşma üzerine kurulu metoduna değinilen açıklamada, ayrıca Tunuslulardan vicdanlarına uygun adayı seçmek ve milli menfaatleri korumak üzere sandık başına gitmeleri istendi.

23 Kasım'da yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı Muhammed el-Munsif el-Marzuki'nin yanı sıra seçimden zaferle çıkan Nida Tunus Partisi Genel Başkanı El-Baci Kaid es-Sibsi ve ülkenin diğer önde gelen siyasetçileri yarışacak. Genel seçimlerde Nida Tunus Partisi, oyların yüzde 39,17 'unu alarak 217 sandalyeli parlamentoda 85 milletvekili çıkarmış, onu 69 sandalyeyle Nahda Hareketi takip etmişti.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT