1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Nahda Siyasi Mücadele Sahasında Yeni Bir Formül Arayışında
Nahda Siyasi Mücadele Sahasında Yeni Bir Formül Arayışında

Nahda Siyasi Mücadele Sahasında Yeni Bir Formül Arayışında

Nahda Hareketi, bugüne kadar sürdürdüğü “dini faaliyetleri” STK'lara bırakarak sadece siyasi parti olarak faaliyetlerine devam edeceğini açıkladı.

09 Mayıs 2016 Pazartesi 17:38A+A-

Tunus Nahda Hareketi, dini alandaki bütün faaliyetleri bırakarak sadece siyasi alanda faaliyet gösterme kararı aldı.

Hammamat kentinde düzenlenen Nahda Hareketi Şura Konseyi, 46. dönem toplantıları kapsamında, dini faaliyetleri siyasetten ayırmaya karar verdi. Kararın bu ayın sonunda düzenlenecek Nahda Hareketinin 10. genel kurul toplantısında onaylanması durumunda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Tunus Nahda Hareketi Lideri Raşid el-Gannuşi, parti olarak İslami faaliyetleri bırakıp sadece siyasi çalışmalara ağırlık verecekleri bir dönüşüm aşamasında olduklarını duyurdu. Gannuşi, "Parti olarak yalnızca siyasi çalışmalara yoğunlaşacak ve devletten başlayarak sadece reform üzerinde mesai harcayarak diğer alanları sivil toplum kuruluşlarına bırakacak bir dönüşüm sürecindeyiz" ifadesini kullandı.

Gannuşi, İslami faaliyetler ile siyasi çalışmaların ayrılması konusunda ise ayrıntılı bilgi vermedi.

Dünya Bülteni'nin yer verdiği habere göre Nahda Hareketi Şura Konseyi Başkanı Fethi El İyadi ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Partimizin ileriye doğru bir adım atabilmesi için politikalarını yeniden çizmesi lazım. Biz İslami kimliğe sahip olan siyasi, sivil demokratik bir parti olarak yolumuza devam edeceğiz. Dini faaliyetlerimizi bırakmamız laik bir parti olacağımız anlamına gelmiyor” dedi.

İki gün sürecek Şura Konseyinin 46. dönem toplantıları, 20-22 Mayıs tarihlerinde düzenlenmesi beklenen genel kongreye hazırlık amacı taşıyor. Uzmanlar, Nahda Hareketi Partisi Genel Kongresi'nin söz konusu dönüşüm süreci bakımından belirleyici olacağını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT