1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. “Nahda-Nida İttifakını Bozmak İsteyenler Var”
“Nahda-Nida İttifakını Bozmak İsteyenler Var”

“Nahda-Nida İttifakını Bozmak İsteyenler Var”

Nahda Hareketi Partisi Şura Meclisi Başkanı Haruni, uzlaşı sürecinin devam ettiğini belirterek, "Nahda Hareketi Partisi ve Nida Tunus Partisi arasındaki işbirliği tercihi, ülkenin yüksek çıkarlarına hizmet ediyor" ifadelerini kullandı.

22 Aralık 2017 Cuma 09:46A+A-

Tunus'ta, Nahda Hareketi Partisi Şura Meclisi Başkanı Abdulkerim el-Haruni, "Bazı taraflar, Nahda ve Nida arasındaki uyumu bozmak ve çatışma üzerinden yeni dengeler oluşturmak için çalışıyor." dedi.

Başkent'te gerçekleşen Nahda Hareketi Şura Meclisi toplantısının ardından konuşan Haruni, "Nahda Hareketi Partisi ve Nida Tunus Partisi arasındaki işbirliği ülkenin yüksek çıkarlarına hizmet ediyor ve bu yönde devam edeceğiz. İki parti arasındaki ilişki, parlamentoda çoğunluğu elde tutmak ve bakanlık dağılımından çok daha ötededir." ifadesini kullandı.

"BAZI TARAFLAR İTTİFAKIN ALEYHİNE ÇALIŞIYOR"

Uzlaşı sürecinin devam ettiğini dile getiren Haruni, Nahda Hareketi ve Nida Tunus arasındaki ittifakı bozmaya çalışanlar olduğunu aktararak, "Bazı taraflar, Nahda ve Nida arasındaki uyumu bozmak ve çatışma üzerinden yeni dengeler oluşturmak için çalışıyor. Devrim ve demokrasinin başarısını istemeyen taraflar" olduğunu aktardı. 

Ulusal uzlaşı hükümetinden çekildiğini açıklayan Afak Tunus Partisi'nin parçalanmak üzere olduğunu ileri süren Haruni, hükümetten ayrılan partilerin siyasi sahneden çekildiğini kaydetti.

 

HABERE YORUM KAT