1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. TUNUS

  4. Nahda Hareketi Koalisyonda Yer Alacak
Nahda Hareketi Koalisyonda Yer Alacak

Nahda Hareketi Koalisyonda Yer Alacak

Tunus'ta Nida Tunus liderliğinde kurulacak koalisyon hükümetine Nahda'nın da katılacağı belirtiliyor.

07 Ocak 2015 Çarşamba 14:32A+A-

Tunus’ta Nida Tunus Partisi tarafından kurulacak olan yeni hükümette, Tunus İslami Hareketi’nin siyasi kanadı Nahda Partisi’nin de yer alması bekleniyor.

Dünya Bülteni'nde yer alan habere göre yeni hükümeti kurmak için görevlendirilen Habib el Sayd’ın Nahda Hareketi ile yeni hükümetin kurulmasında işbirliği yapmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Özellikle hükümeti kurmakla görevlendirilen El Sayd’ın, Devrim’den sonra Nahda tarafından kurulan hükümetlerden Hamadi el Cibali hükümetinde bakanlık yapmış olması koalisyon tahminlerini daha da güçlendiriyor.

Meclis başkanlığı seçiminde Nida Tunus ve Nahda Partileri işbirliği yapmıştı. Meclis Başkanlığına Cumhurbaşkanı Kait el Sibsi’nin partisi Nida Tunus’tan Muhammed Nasır seçilirken, başkan yardımcılığına ise Nahda’nın ikinci ismi Abdulfettah Moro seçilmişti.

Nahda’nın hükümette yer almasına Nida Tunus Partisi’ndeki sol ve laik grupların karşı çıkıyor. El Saydı’ın hükümeti kurmakla görevlendirilmesine Nahda destek verirken Solcu Halk Cephesi eski yönetimin ve Zeynel Abidin bin Ali’nin adamı olduğu gerekçesiyle El Sayyad’ın hükümeti kurmasını eleştiriyor.

Meclis seçimlerinde Nida Tunus Partisi 86 milletvekili ile ilk sıraya yerleşti. Nahda Partisi ise 69 milletvekili ile ana muhalefet olmuştu.

 

HABERE YORUM KAT