1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Müttefikimiz" Rusya'dan hesap sorun!
"Müttefikimiz" Rusya'dan hesap sorun!

"Müttefikimiz" Rusya'dan hesap sorun!

AK Parti MKYK üyesi Metin Külünk ayçiçek yağı krizinin sorumlusunu bulmuş!

09 Mart 2022 Çarşamba 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya’nın Ukrayna'yı işgal girişimi bütün dünyayı olduğu gibi Türkiye’yi de yakından etkiliyor. Enerji kaynakları açısından gelecek adına tehlikeli bir durum oluşurken özelde Türkiye özellikle orta ve dar gelirli insanların çok sık kullandığı ayçiçek yağı ithalatı noktasında ciddi sorunlar yaşıyor.

Bu sorunun kaynağı ise ekonomik olmaktan çok uzak. Ancak ne hikmetse birileri hemen Türkiye’deki zincir marketleri bu işten sorumlu tuttu! AK Parti MKYK Üyesi Metin Külünk, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle arz sorunu yaşanan ayçiçek yağıyla alakalı sosyal medya hesabından şu açıklamaları yaptı:

"Milletimize yağ üzerinden operasyon çeken hangi zincir sahibi baron ise üzerine gidilmeli ve adalete hesabını vermelidir. Bu baronlara acımak milletimize haksızlık olacaktır.

Ayçiçek fabrikalarının gizli sahibi ülkemizdeki gıda baronu kirli elini ülkemizin üstünden çek."

Ukrayna’dan yağ ithalatının gerçekleştiği Azak limanı Rusya’nın eline geçince yaptığı ilk iş Türkiye’nin gemilerine ambargo uygulamak oldu. Kimileri 11 kimileriyse 30 adet ayçiçek yağı yüklü gemiye Rusya tarafından el konulduğunu ifade ediyor.

Şuan ki stokların 1.5 aylık ihtiyacı karşılayacağı tahmin edilirken insanlar günlerdir ayçiçek yağı stokluyor. Netice olarak yaşanan bu gerginliğin gerçek sorumlusu Rusya!

Edinilen bilgiye göre hükümet yetkilileri sorunu çözmek için Rus makamlarıyla yaptıkları görüşmelerde gelişme kaydetti. Durum buyken zincir marketleri suçlayıp insanlara “cambaza bak” yapmanın anlamını nedir? Gerçek sorumluları hedef alıp hakkaniyetli bir duruş ortaya koymak ahlaki ve adil olacaktır.

Karadeniz’in baronluğuna soyunan Rusya’yı görmezden gelip zincir marketlerle uğraşmak sizleri toplumla bir araya getirmez! Yaşanan gerilimi fırsata dönüştürmek isteyen birileri muhakkak çıkacaktır ama insanları yanlış hedeflere yönlendirmek oldukça problemli bir yaklaşım olacaktır!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum