1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Musul’da Zehirli Gaz Can Aldı!
Musul’da Zehirli Gaz Can Aldı!

Musul’da Zehirli Gaz Can Aldı!

Musul’un güneyinde yer alan Kayyara kasabasında IŞİD’in ateşe verdiği petrol kuyularıyla kükürt tesisinden yayılan zehirli gaz nedeniyle ikisi çocuk 3 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

27 Ekim 2016 Perşembe 16:32A+A-

AA’da yer alan habere göre, Irak’ın Musul kentinin güneyinde yer alan Kayyara kasabasının yetkilisi Salih Hasan Cuburi, zehirli gaz ve dumandan etkilenen biri 2, diğeri 8 yaşında iki çocukla bir kadının hayatını kaybettiğini söyledi.

“Kaçınılmaz Felâket Kapıda”

Yönetimi petrol kuyularıyla kükürt tesisindeki yangını bir ân önce kontrol altına almaya çağıran Cuburi, “Bölgedeki durum dayanılmaz hâle geldi ve kaçınılmaz bir felâket kapıda.” diye konuştu.

Musul’un güneyinde yaşayanların büyük risk altında olduğunu ifade eden Cuburi, özellikle çocuklar ve yaşlılarda hastalık belirtilerinin arttığını dile getirdi.

“Çok Sayıda Kişi Boğulma Şikâyetiyle Hastanelere Başvurdu”

Sağlık kaynakları da petrol kuyularındaki yangın nedeniyle Kayyara kasabasının üzerini ağustos ayından bu yana dumanın kapladığını ve çok sayıda kişinin boğulma şikâyetiyle hastanelere başvurduğunu aktarıyor.

Haydar el-İbadi yönetimine bağlı ordu Kayyara’yı 24 Ağustos’ta ele geçirirken bölgeden kaçan IŞİD militanlarının ateşe verdiği petrol kuyularındaki yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

Militanlar geçen cuma günü de Musul’un güneyindeki Mişrak Kükürt Tesisi’ni ateşe vermişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT