1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Mussolini'nin Torunu Avrupa Seçimlerinde Aşırı Sağın Adayı
Mussolini'nin Torunu Avrupa Seçimlerinde Aşırı Sağın Adayı

Mussolini'nin Torunu Avrupa Seçimlerinde Aşırı Sağın Adayı

İtalyan diktatör Benito Mussolini'nin torununun oğlu olan Caio Giulio Cesare Mussolini'nin, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı partiden aday olduğu belirtildi.

24 Nisan 2019 Çarşamba 09:54A+A-

50 yaşındaki İtalyan diktatör Benito Mussolini'nin torununun oğlu olan Caio Giulio Cesare Mussolin'in Avrupa Parlamentosu seçimlerinde aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri partisinden adaylığı, Roma'da "Kare Kolezyum" (İtalyan Medeniyeti Sarayı) önünde çekilen bir video ile duyuruldu. Videoda İtalya'nın Kardeşleri lideri Giorgia Meloni, adaylığını açıkladığı Mussolini'nin "savunma sektöründe çalıştığını ve vatansever olduğunu" vurguladı.

İsmini antik Roma lideri Jül Sezar'dan (Gaius Julius Caesar) alan Caio Giulio Cesare Mussolini, ailenin siyasete giren ilk üyesi değil. Benito Mussolini'nin torunu Alessandra Mussolini de 2014'teki seçimlerde, eski başbakan Silvio Berlusconi'nin partisi Haydi İtalya'dan Avrupa Parlamentosu'na girmişti. Mussolini'in bir diğer torunu Rachele Mussolini de halen İtalya'nın Kardeşleri partisinden Roma Belediye Meclisi üyesi.

Benito Mussolini'nin oğullarından Vittorio Mussolini'nin torunu olan Caio Giulio Cesare Mussolini, dedesinin 1946'da iltica ettiği Arjantin'de dünyaya geldi. 50 yaşındaki Caio Mussolini, İtalyan donanmasında görev aldı ve ülkenin en büyük savunma şirketi Finmeccanica'da yöneticilik yaptı. Mussolini'nin 12 yıldır Abu Dabi'de yaşadığı belirtiliyor.

"Zor bir soyadına sahip olduğunu" söyleyen Caio Mussolini, "Ben faşist değilim. Bence faşizm dedemle birlikte öldü. Soyadımla değil, yaptıklarım ve yapacaklarımla yargılanmak istiyorum" diyor.

Aşırı sağcı Salvini'ye destek veriyor

İtalyan siyasetinin en tartışmalı başlıklarından olan göç konusunda, göçmen karşıtlığı ile bilinen Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Matteo Salvini'ye destek veriyor. Salvini'yi, şu anki koalisyon ortağı 5 Yıldız Hareketi olmadan, İtalya'nın Kardeşleri'nin de içinde yer aldığı sağ ittifakın başbakanı olarak görmek istediğini söylüyor.

İtalya'da geçen yıl Mart ayında yapılan genel seçimlere, İtalya'nın Kardeşleri, Lig ve Haydi İtalya partileri ittifak halinde girmişti. Ancak seçimlerden sonra Lig lideri Salvini, seçimde en çok oyu alan parti olan 5 Yıldız Hareketi ile koalisyon hükümeti kurmuştu.

"Büyük dedeye rağmen değil, onun sayesinde"

Mussolini ailesinden 3. torunun da politikaya girmesi, gerek İtalyan basınında gerekse uluslararası medyada ses getirdi. Haber ve yorumlarda, Caio Mussolini'nin adaylığının "büyük dedesine rağmen değil, onun sayesinde" olduğu değerlendirmesi yapılıyor.

Haberlerde, İtalyan siyaset dünyasının merkezindeki isimlerin de yakın geçmişte Mussolini ve faşist döneme övgülerde bulunduğu da hatırlatılıyor.

Aralarında eski Başbakan Silvio Berlusconi ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani'nin de bulunduğu bu isimler, faşist rejimi özellikle "altyapı çalışmaları" nedeniyle zaman zaman övüyor.
BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT