1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Müslüman profesör: Irkçılığın kurbanı oldum
Müslüman profesör: Irkçılığın kurbanı oldum

Müslüman profesör: Irkçılığın kurbanı oldum

​​​​​​​Pakistanlı Profesör Aali Sheen, Manchester Havalimanı'nda güvenliğin kendisine tarayıcı için sıraya girmesini söylediğinde, beyaz yolcuların başka bir yönden aktarıldığını belirterek ırkçılığa maruz kaldığını belirtti.

27 Haziran 2022 Pazartesi 20:39A+A-

Profesör Aali Sheen, Manchester Havalimanında Grenoble'a uçmadan önce bir güvenlik görevlisiyle nasıl karşı karşıya geldiğini Manchester Evening News'e aktardı.

Profesör Sheen, sabah 8'deki uçuşu için güvenliğe ulaşmadan önce iki saat sıraya girdiğini söyledi ve bir güvenlik görevlisinin, daha küçük kemerli metal dedektör açık ve kullanılabilir olmasına rağmen tarayıcıda bir kuyruğa doğru işaret ettiğini belirtti.

Sheen şunları kaydetti: "Neden? dedim çünkü bizim bir sistemimiz var dedi. Bu nasıl bir sistem? diye sordum. Ona meydan okudum. Sebebini biliyordum. Bana göre açıktı. Sana söyleneni yap dedi. Bana gerçekten kaba davrandı ve ben de 'benimle böyle konuşma' dedim. Ona bana bir sebep vermesi gerektiğini söyledim."

Sheen sözlerine şu şekilde devam etti: "Sonra çantalarımı toplayıp arkama baktığımda bariz Müslüman bir aile gördüm ve hepsi benimle aynı tarayıcıdan geçiyorlardı. Aynı kişi tarafından oraya yönlendiriliyorlardı. Diğer beyaz insanlar ise başka bir tarayıcıdan geçiyorlardı."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum