1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Müslüman Kadın Suriye Konulu Kitap Okudu Diye Sorgulandı!
Müslüman Kadın Suriye Konulu Kitap Okudu Diye Sorgulandı!

Müslüman Kadın Suriye Konulu Kitap Okudu Diye Sorgulandı!

İngiltere, uçakta Suriyeli yazarların eserlerinden toplanmış bir kitap okuyan Müslüman kadını havalimanında sorguladı.

05 Ağustos 2016 Cuma 12:56A+A-

Türkiye'deki tatilinden İngiltere'deki evine dönen 27 yaşındaki Müslüman kadın Suriye hakkında kitap okuduğu gerekçesiyle havaalanında sorgulandı.

Independent gazetesindeki habere göre, İngiltere'nin Leeds kentinde yaşayan Feyza Şahin Marmaris'te geçirdiği balayının ardından döndüğü İngiltere'deki Doncaster Havaalanı'nda, uçakta Suriye hakkında kitap okuduğu gerekçesiyle polis tarafından durdurularak sorgulandı.

Thomson Havayolları ile İngiltere'ye varan genç kadının 'Syria Speaks: Art and Culture from the Frontline' adlı kitabı okuduğu için şüphelenildiği gerekçesiyle uçuktan inişinde polis tarafından durduruldu. Yazar Malu Halasa'nın ödüllü kitabı, Suriyeli yazar ve şairlerin toplama şiir, makale, karikatür ve şarkı sözlerinden oluşuyor.

İnancından dolayı ayrımcılık yapıldığını ve çok kötü bir tecrübe yaşadığını belirten Şahin, polis ve Thomson Havayolları hakkında şikayette bulunacağını söyledi.

Gazeteye konuşan Şahin, “Tamamen suçsuzdum, beni suçlu gibi hissettirdiler. Pasaport kontrolünde bekliyordum ve polisin bana baktığını fark ettim. Pasaport kontrolünden geçtikten sonra iki polis memuru yanıma geldi ve pasaportumu yeniden göstermemi istediler. Neler oluyor diye sorduğumda, okuduğum kitabın polise rapor edildiğini ve terörizm yasası gereğince sorgulanacağımı söylediler. Kitap okumanın insanlardan bu şekilde şüphelenmesine nasıl neden olduğunu anlayamadım” diye konuştu.

Şahin şikayetinde Müslüman olup olmamasının bu sorgulamada etkili olup olmayacağını dile getireceğini ekledi.

Thomson Havayolları ise yaptığı açıklamada mürettebatın tedbir amaçlı bu tür durumları ihbara mecbur olduğunu savunarak, özür dilemekten kaçındı. 

Kaynak: İHA, Yeni Akit, Habertürk, Hürriyet

HABERE YORUM KAT