1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Mukteda Sadr: Sünnilerden Özür Diliyorum
Mukteda Sadr: Sünnilerden Özür Diliyorum

Mukteda Sadr: Sünnilerden Özür Diliyorum

Iraklı i lider Mukteda es-Sadr, hükümetin zulmüne maruz kalan Sünnilerden özür diledi.

02 Mayıs 2013 Perşembe 20:14A+A-

Irak'ın Necef kentinde düzenlenen "İslam Birliği'nin Sembolü Fatımatuz'z-Zehra" isimli uluslararası konferansın açılışında konuşan Sadr, "İslam, bütün mezhepleri kucaklar ve biz mezhepler arasında ayrım yapmayız. Sömürgeciliğin senelerdir oluşturmaya çalıştığı parçalanmışlık bizim yöntemimiz olmamalı" dedi.

Müslümanların birleşmesi gerektiğini vurgulayan Sadr sözlerine şöyle devam etti:

"Hiçbirini ayırt etmeksizin söylüyorum mezhep çatışmalarının olduğu İslam ülkelerinden Allah, Rasulü ve Ehl-i Beyt razı değildir. 'Şii Sünninin, Sünni Şiinin düşmanı oldu' bu kabul edilemez. Şiiliğimiz ve Sünniliğimizden önce biz Müslümanız."

Sabah'ta yer alan habere göre; Sadr, "Bazıları Saddam Hüseyin'in Sünnileri temsil ettiğini söylüyordu. Kesinlikle bu doğru değil çünkü o terörü temsil ediyor. Saddam güneydeki Şiilere baskı yapmak için Sünni orduyu kullanıyordu. Şimdi de Sünnilere baskı yapmak ve onları öldürmek için Şii ordular kullanılıyor. Sünni hükümet gelirse Şiilerle, Şii hükümet gelirse Sünnilerle savaşıyor. Ben, Şii hükümetin zulmünden dolayı Sünnilerden özür diliyorum ve Sünni olsaydım da Şiilere yapılanlar nedeniyle onlardan özür dilerdim" diye konuştu.

Irak ordusunun geçen ay Havice'de göstericilere müdahalesinde 50 kişi ölmüş, 110 kişi de yaralanmıştı. Bu müdahaleden sonra Irak'ın çeşitli kentlerinde silahlı gruplarla güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmalarda ise 200'e yakın kişi ölmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı. (Timetürk)

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum