1. HABERLER

  2. HABER

  3. Muhammed Şevki İslambuli Türkiye'de Gözaltında!
Muhammed Şevki İslambuli Türkiye'de Gözaltında!

Muhammed Şevki İslambuli Türkiye'de Gözaltında!

1981’de Mısır Cumhurbaşkanı Enver Sedat’ı öldüren Halid İslambuli’nin abisi Muhammed Şevki’nin Türkiye’de gözaltına alındığı ifade edildi.

15 Ekim 2014 Çarşamba 16:11A+A-

HAKSÖZ-HABER

Ümmet-i İslam haber sitesinin verdiği bilgilere göre Taliban’a yakınlığıyla bilinen Muhammed Şevki İslambuli, Türkiye’de gözaltına alındı.

Sovyet işgaline karşı verilen Afgan cihadında oraya giderek uzun süre kalan ve 2001 yılında oradan çıkan Muhammed Şevki, bir süre İran’da tutuklu kalmıştı.

Şevki İslambuli, Taliban’ın yanı sıra Afganistan’da iken Usame Bin Ladin, Eymen Ez-zevahiri’ye yakın olduğu belirtiliyor.

MUHAMMED ŞEVKİ EL-İSLAMBULİ KİMDİR?

Muhammed Şevki El-İslambuli, 1956 yılında Mısır’ın Minye şehrinde dünyaya geldi. Ticaret fakültesinden mezun olan Şevki, gençlik yıllarında Cemaat-i İslami’nin temelini atıp ülke içerisinde davet çalışmalarında bulunmuştur. Halid’in şahadetinden sonra ailece Mısır’dan sürgün edildikten sonra Afganistan’a gidip Şehit Abdullah Azzam’la birlikte Ruslara karşı cihad etmiştir. 1992 yılında Mısır’da hakkında gıyabi idam cezası verilmiştir. 11 Eylül olaylarından sonra Afganistan’ı terk etmek zorunda kalan Şevki, İran’a geçmiştir.

Ailesiyle Birlikte 8 Sene İran’da Cezaevinde Kaldı

Kendisi, eşi ve 4 çocuğuyla birlikte İran tarafından 8 sene cezaevinde tutulduktan sonra Mısır’da gerçekleşen devrimin ardından ülkesine dönmüştür. Mısır’a döndükten sonra 6 ay cezaevinde kalmış, sonrasında serbest bırakılmıştır.

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum