1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Halep'te Saldırıyor
Muhalifler Halep'te Saldırıyor

Muhalifler Halep'te Saldırıyor

Suriyeli muhalifler, Halep'te rejim güçlerine yardım ulaştıran yolu kesmek için yeni bir saldırı başlattı. Rejim uçakları ise Hama'nın kırsalını bombalarken, ordu Lazkiye kırsalında bir köyü geri aldı.

28 Nisan 2014 Pazartesi 16:16A+A-

Muhalifler, Eski Halep bölgesinde başlattıkları saldırının, rejim askerlerinin kullandığı bir binayı havaya uçurarak başlattıklarını söyledi. 

İslami Cephe, Nusra Cephesi ve Ceyşul Mucahidin grupları yayınladıkları ortak bildiride saldırının, Eski Halep bölgesindeki rejim güçlerine yardım ulaşmasını engellemeyi amaçladığını bildirdi.

Al Jazeera Halep muhabiri Amr Halebi, İslami Cephe kaynaklarına dayanarak saldırıda 50’ye yakın rejim askerinin öldüğünü aktardı. 

Al Jazeera muhabiri, Halep’in güneybatı ve kuzeyinde de eş zamanlı çatışmaların yaşandığını belirtti. Muhalifler geçtiğimiz günlerde Cemiyet Zehra Mahallesi’ni ele geçirmiş ve Hava İstihbarat binasına çok yaklaşmışlardı.

Al Jazeera muhabiri Pazar günü suriye uçaklarının Halep’ e saldırılarında 40’dan fazla kişinin öldüğünü belirtti.

Humus kırsalında bombardıman

Muhalif Suriye Mubaşir Haber Ajansı, Suriye savaş uçaklarının Humus’un kuzey kırsalındaki Telbise’yi bombalamasında altı kişinin öldüğünü açıkladı.

Savaş uçakları Humus’un kuzey kırsalındaki İzzuddin ve Ayn Huseyn köylerini de bombaladı.

Suriye ordu birlikleri Humus’un kırsalındaki Dar Kebire beldesini ise ağır silahlarla vurdu.

Muhalifler, Suriye uçaklarının Humus’un kuşatma altındaki mahallelerine varil bombalarıyla saldırdığını söyledi.

Lazkiye’de muhalifler  hücumbota saldırdı.

Muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, rejim güçlerinin Lazkiye’nin kırsalında Akdeniz sahilindeki Samra köyünün bir bölümünü ele geçirdiğini. Köy bir kaç haftadır muhaliflerin elinde bulunuyordu.

Muhalif Şam Haber Ajansı ise, köyü elinde tutan muhaliflerin rejime bağlı bir hücumbotu tahrip ettiklerini ve içindeki askerleri öldürdüklerini aktardı.

Gözlemevi, muhaliflerin Lazkiye kırsalındaki Ras Basit ve Badrusiye köylerini bombaladığını ve rejim askerlerinden bazılarını yaraladığını bildirdi.

Deyr Ezzor’da saldırılar.

Deyr Ezzor’da muhalifler havaalanı çevresini bombaladı. Gözlemevi, saldırıda çok sayıda rejim askerinin öldüğünü ifade etti.

Deyr Ezzor’un Ummal Mahallesi’nde de muhaliflerle rejim birlikleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Muhalifler İdlib’in kırsaındaki Han Şeyhun bölgesinde daha önce muhaliflerin ele geçirdiği noktalarda rejim güçleriyle çatıştıklarını açıkladı.

Kaynaklar rejim güçlerinin Hama'nın kırsalında zehirli gaz içeren varil bombası attığını bildirdi. 

 

 
 

 

(Al Jazeera)

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT