1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Muhalifler Halep’te İstihbarat Hapishanesini Kuşattı
Muhalifler Halep’te İstihbarat Hapishanesini  Kuşattı

Muhalifler Halep’te İstihbarat Hapishanesini Kuşattı

Muhalifler Halep’te rejim tarafından askeri istihbarat merkezi olarak kullanılan hapishaneyi kuşattıklarını ancak ağır bombardıman nedeniyle geri çekildiklerini açıkladılar.

21 Şubat 2014 Cuma 17:25A+A-

Perşembe günü Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı silahlı muhalifler Halep'in merkezinde bulunan ve istihbaratın kullandığı hapishanenin kapısını havaya uçurarak saldırı başlattı. Kapıların bulunduğu bölgede yaklaşık yedi saat çatışma yaşandı. Ana bina girişlerine kadar ilerleyen muhalif güçler, tutukluların bulunduğu bölümü kuşattı. Muhalifler rejimin hava saldırısı başlatması üzerine geri çekilmek zorunda kaldı ancak hapishaneyi hâlâ kuşatma altında tutuyorlar.

Muhaliflere göre Halep’in özellikle doğu ve güney bölgelerinde de çatışmalar şiddetlenmiş durumda. Rejime bağlı birlikler, ÖSO güçlerinin ilerlemesini engellemek için buraları sürekli savaş uçakları ile bombalıyor.

Halep’e bağlı Hananu, Firdevs ve Cisr El Hac kasabalarına yönelik hava saldırılarında muhaliflere göre çok sayıda sivil öldü, onlarca da yaralı var. Şeyh Maksud bölgesinde bulunan Ayn El Tıl ile Baidin semtleri de sabah saatlerinde savaş uçakları tarafından varil bombaları ile vuruldu. Saldırılarda altı bina tamamen yıkıldı.

Muhalif kaynaklar ÖSO’nun eski Halep denen bölgede bir askeri noktaya saldırdığını, iki askerin öldürüldüğünü söyledi. Halep Kalesi yakınlarında yaşanan çatışmalarda da yedi rejim askeri ile iki ÖSO üyesi öldü.

İslami Cephe’ye bağlı savaşan silahlı muhalifler ise Perşembe günü Halep’in doğusundaki Burc kasabası ile bu bölgede bulunan Siyr Yetil askeri karakolunu ele geçirdi. Çatışmalarda muhaliflere göre rejime bağlı çok sayıda asker öldürüldü. Muhalifler karakolda bulunan yüklü miktarda silah ve askeri malzemeye de el koyduklarını açıkladı.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT