1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ÖZBEKİSTAN

  4. Muhalif Özbeklerde Sınır Dışı Korkusu
Muhalif Özbeklerde Sınır Dışı Korkusu

Muhalif Özbeklerde Sınır Dışı Korkusu

İstanbul’da 10 gündür devam eden operasyonlarda gözaltına alınan 130’un üzerinde muhalif Özbek sınır dışı edilme tehdidiyle karşı karşıya kaldı. Özbekler, ne ile suçlandıklarını bilmediklerini ifade etti.

10 Ağustos 2016 Çarşamba 10:56A+A-

Türkiye'de yaşayan muhalif Özbekler, sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 10 gündür devam eden operasyonunda 130'un üzerinde muhalif Özbek gözaltına alındı. Operasyonun ilk dalgasında gözaltına alınan 29 muhaliften 7'si, savcılık talimatıyla serbest kalırken 2'si kadın 7 muhalif ise Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ne gönderildi. 7 muhalifinin aileleri ise 1 ay içerisinde Türkiye'yi terk etmek şartıyla serbest kaldı. Gözaltına alınan aile üyelerinden 15'i çocuk, biri 6 aylık hamile 5'i kadın ve 2'sinin ise erkek olduğu öğrenildi. Operasyonun ikinci ayağında da 100'ün üzerinde muhalif Özbek Kumkapı Geri Gönderme Merkezi'ne götürüldü.

KERİMOV MUHALİFLERİ

Bu kişilerin tamamının İslam Kerimov muhalifi olduğu, çoğunun 5 yıldır Türkiye'de yaşadığı ve büyük bölümünün oturma izninin bulunduğu belirtildi. Muhaliflerin Özbekistan'da bulunan evlerini de Özbek polisinin bastığı öğrenildi.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT