1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Muhalefetin beceriksizliği veya dağınıklığı kimse için ümit kaynağı olamaz
Muhalefetin beceriksizliği veya dağınıklığı kimse için ümit kaynağı olamaz

Muhalefetin beceriksizliği veya dağınıklığı kimse için ümit kaynağı olamaz

Kılıçdaroğlu'nun kurultayda konuşmalarına değinen Kenan Alpay, muhalefetin oluşturduğu propaganda dolu ortama rağmen iktidarın sorumluluğunun hafiflemeyeceğini, muhalefetin beceriksizliğinin kimse için ümit kaynağı olamayacağını vurguluyor.

14 Ağustos 2020 Cuma 10:38A+A-

Kenan Alpay'ın yazısı:

Henüz birkaç hafta önce “İktidar Kurultayı” sloganıyla Ankara’da toplanan CHP Kurultayı’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu “manifesto” niteliğinde coşkulu bir konuşma yaptı. Anayasa, ekonomi, dış politika, adalet, Kürt sorunu gibi konular üzerine takip edecekleri yol haritası üzerinden sorunları nasıl ve kimlerle çözeceklerine dair dikkat çekici cümleler de kurmuştu Kılıçdaroğlu. Herhalde kamuoyunun en çok ilgi gösterdiği cümlesi “önümüzdeki ilk seçimlerle dostlarımızla beraber iktidar olacağız” cümlesiydi. İktidar hedefiyle toplanan bir kurultay için epeyce mütevazi sayılan “dostlarımızla beraber iktidar olacağız” cümlesinin gölgesinde kalan fakat hayal sınırlarını bile fazlasıyla zorlayan bir diğer cümlesinde ise Kılıçdaroğlu genel başkanı olduğu CHP’ye olan ilgiyi şöyle tarif ediyordu: “Bu kurultay Ortadoğu’dan, Afrika’dan, Amerika’dan, Rusya’dan uzak Asya’ya kadar tüm dünyanın gözünün kulağının olduğu bir kurultaydır.

Toplumu Balık Hafızalı Sanma Yanılgısı

Siyaset büyük bir iddia, sıkı bir sabır, organize yeteneği yüksek bir akıl işidir elbette. Lakin ayakları yere basmayan teoriler, kadro ve teşkilatların kifayet edemeyeceği hedefler ilan etmek veya geçmişten bugüne taşınan günahlarla yüzleşmekten imtina etmek siyaseti kimi zaman komik çoğu zaman da güvensiz duruma düşürür. İYİ Parti ile açık ve resmi, HDP ile örtük ve gayrı resmi ittifakı genişletme yolunda adımlar atarken CHP içerisindeki Muharrem İnce huzursuzluğu “Bin Günde Memleket Hareketi”ne dönüşüverdi. Üstelik Kurultay’la beraber tayin edilen yeni kurmay kadro ile tasfiye edilen ekipler arasındaki parti içi hizipler mücadelesinin devamı da gelecek gibi. Kılıçdaroğlu ve Akşener’in Millet İttifakı’na Saadet Partisi’nin ardından DEVA Partisi ve Gelecek Partisi’ni de katma planları yaparken içeride giderek sertleşen tartışmaları nasıl kontrol altında tutacağını zaman gösterecek.

Yazının Devamı >>>