1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Moskova'yı kör eden Bayraktar olmuş
Moskova'yı kör eden Bayraktar olmuş

Moskova'yı kör eden Bayraktar olmuş

Moskova'yı havadan gözlemleyen iki SİHA'nın geminin elektronik sistemlerini bozduğu ve bu sayede Ukrayna'nın Kiev'den fırlattığı Neptün füzelerine karşı savunmasız kaldığı ifade edildi.

16 Nisan 2022 Cumartesi 10:44A+A-

HAKSÖZ HABER 

Rus donanmasının amiral gemisi olan Moskova’nın batışında Türkiye yapımı Bayraktar TB2 SİHA'ların önemli rol oynadığı ortaya çıktı.

Rus medyası Karadeniz'deki 12.000 tonluk amiral gemisi olan Moskva kruvazörünün büyük bir patlama yaşadığını ve battığını doğruladı.

Ukrayna, gemiyi iki Neptün füzesi ile vurduğunu iddia ederken, Rusya sadece bir mühimmat patlaması olduğunu söyleyerek saldırıyı yalanladı. En az bir Ukraynalı Bayraktar TB2 insansız hava aracının da olayı gözlemlemiş ve imhada rol oynamış olduğu ifade ediliyor.

Askeri uzmanlık isteyen konuların işlendiği Oryx sitesi de analizlerinde TB2'lerin Moskova'nın radar sistemlerini bloke ettiğini, geminin elektronik beynini işlevsiz kıldığını bu sayede Neptün'ün hedefini vurabildiğini aktardı. 

Moskova gemisinin batmasıyla Rusya sadece filosundaki en önemli gemisini değil aynı zamanda prestijini de kaybetti. Ayrıca Karadeniz'deki güç dengesi Türkiye’nin lehine değişti. 

HABERE YORUM KAT