1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mistura: Tutukluların Serbest Bırakılması Talebi Meşru Bir Talep
Mistura: Tutukluların Serbest Bırakılması Talebi Meşru Bir Talep

Mistura: Tutukluların Serbest Bırakılması Talebi Meşru Bir Talep

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriyeli muhaliflerin, tutukluların serbest bırakılması talebinin meşru bir talep olduğunu belirterek, Esed rejiminden bu çağrıya cevap vermesini istedi.

11 Mart 2016 Cuma 11:35A+A-

Mistura, 14 Mart'ta Cenevre'de başlayacak Suriye görüşmeleri öncesi AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Türkiye halkına ve hükûmetine yaklaşık 3 milyon Suriyeliye ev sahipliği yaptığı için içten teşekkürlerini sunan Mistura, “Türkiye'ye gittiğimde, halkınızın Suriyeli mültecilere ne kadar iyi davrandığını gördüm.” dedi.

Mistura, muhaliflerin aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu “tutukların serbest bırakılması talebinin meşru bir talep olduğunu” belirterek şunları söyledi:

“Muhaliflerin kendi kayıtlarına göre binlerce kişi uzun süredir tutuklu. Bu konuyu Suriye rejimiyle birkaç kez görüştüm ve tutukluların listesi ve isimleri elimizde var. Âdil olmak gerekirse muhaliflerin ellerinde bazı tutuklular var. Bu yüzden görüşmeler kapsamında güven arttırıcı önlemler ve tutukluların serbest bırakılması önemli bir husus.”.

“PYD Bu Görüşmelerde Yer Almayacak”

Staffan De Mistura, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılıp katılmayacağına ilişkin, “PYD pazartesi günü başlayacak görüşmelerde yer almayacak. İlerisi içinse bir şey söyleyemem, durumun gidişatına bağlı.” dedi.

AA

HABERE YORUM KAT