1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısırlı Kadınlar Askeri Yönetimi Protesto Etti
Mısırlı Kadınlar Askeri Yönetimi Protesto Etti

Mısırlı Kadınlar Askeri Yönetimi Protesto Etti

Göstericilere yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya gelen Mısırlı kadınlar Askerî Konsey karşıtı sloganlar attı.

21 Aralık 2011 Çarşamba 14:23A+A-

Mısır’da muhaliflerle ordu arasında başkent Kahire’de çatışmalar beşinci gününü geride bırakırken, kadın göstericilere yönelik şiddeti protesto etmek için bir araya gelen Mısırlı kadınlar Kahire sokaklarında Askerî Konsey karşıtı sloganlar attı.

Askerlerin bir kadın göstericiyi, üzerindeki kıyafetlerini yırtarak dövdüklerini gösteren görüntülerin geçen hafta ortaya çıkmıştı. Görüntülerde protestocular arasında bulunan örtülü bir kadını feci şekilde döven askerlerin üzerindeki örtüyü açtıkları ve çıplak bedenine vurmaya devam ettikleri görülüyordu.

suruklenen-kadin-misir-polis-asker.jpg

Hitler’in fırınlarına atılmalılar

Mısır’da Mübarek’in ardından yönetimi devralan askeri yönetim ve emekli askerler, özgürlük isteyen göstericiler hakkında çok sert açıklamalarda bulunuyor.

Ordu danışmanı emekli General Abülmünaim Kato, El Şuruk adlı gazeteye verdiği demeçte, gösteriler sırasında yakılan bir hükümet arşiv binasına göndermede bulunarak, “Mısır’ın tarihi gözlerinizin üzerinde yanarken ne hissederdiniz? Siz tutmuş, Hitler’in fırınlarında yanmayı hak eden ipsiz sapsız kişiler için üzülüyorsunuz” dedi.

Bu arada Mısır güvenlik güçleri, dün yüzlerce kişinin protesto gösterisi yaptığı Kahire’nin Tahrir Meydanı’nda havaya ateş açarak göstericileri dağıttı. Ülkede cumadan bu yana çatışmalarda 13 kişi hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT