1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'dan AA Çalışanları İçin Talimat
Mısır'dan AA Çalışanları İçin Talimat

Mısır'dan AA Çalışanları İçin Talimat

Mısır Başsavcılığı, Kahire'de gözaltına alınan Anadolu Ajansı çalışanlarının serbest bırakılması için talimat verdi. Sınır dışı edilen Türk çalışan Hilmi Balcı, Türkiye'ye döndü.

17 Ocak 2020 Cuma 13:00A+A-

Mısır'da başsavcılık, Anadolu Ajansı'nın Kahire'deki ofisine Çarşamba günü yapılan polis baskınında gözaltına alınan çalışanların serbest bırakılması için talimat verdi.

Savcılık kararı üzerine sınır dışı edilen Türk çalışan Hilmi Balcı, Cuma sabahı Türkiye'ye döndü.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, Mısır'da gözaltına alınan diğer üç çalışanlarının da kefaletle salıverilmesini beklediklerini söyledi.

Kahire'de gözaltına alınan dört AA çalışanından birinin Türkiye, diğer üçünün Mısır vatandaşı olduğu açıklanmıştı.

Ancak Mısır Başsavcılığının açıklamasında, gözaltındaki iki Türkiye ve üç Mısırlının serbest bırakılması için talimat verildiği belirtildi. Açıklamada, Türkiye vatandaşlarının sorgu sonrası sınır dışı edildiği, Mısırlıların ise 10 bin Mısır poundu (yaklaşık 3 bin 700 TL) kefaletle serbest bırakılacağı duyuruldu.

Mısır İçişleri Bakanlığı, Anadolu Ajansı'nın Kahire'deki ofisine düzenlenen polis baskınıyla ilgili yaptığı açıklamada söz konusu büronun "yalan" ve "olumsuz" bilgi yaydığını savunmuştu.

Diplomatik tepki

AA çalışanlarının gözaltına alınmasının ardından Mısır'ın Ankara'daki maslahatgüzarı Türkiye Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı. Mısır medyası, Kahire'nin de buna karşılık olarak Türkiyeli maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırdığını bildirmişti.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da "şiddetle kınadığı" olayla ilgili açıklamasında, AA çalışanlarının derhal serbest bırakılmasını talep etmişti.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT