1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’daki Patlamaları “Mısır’ın Askerleri” Üstlendi
Mısır’daki Patlamaları “Mısır’ın Askerleri” Üstlendi

Mısır’daki Patlamaları “Mısır’ın Askerleri” Üstlendi

Mısır'daki biri tuğgeneral iki kişinin öldüğü, 7 kişinin de yaralandığı saldırıları 'Mısır'ın askerleri' adlı grup üstlendi.

03 Nisan 2014 Perşembe 06:16A+A-

Mısır İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre, Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi önüne bırakılan iki patlayıcı infilak etti. Patlamada üst düzey emniyet yetkilisi Tuğgeneral Tarık el-Mercavi hayatını kaybetti, Giza Emniyet Müdürü Yardımcısı Tümgeneral Abdurrauf es-Sayrafi’nin de aralarında bulunduğu 7 kişi yaralandı.

Açıklamada, sivil savunma güçleri ve bomba imha uzmanlarının patlayıcıların olay yerindeki ağaçların altına yerleştirildiği yönünde bilgi verdikleri ifade edildi.

İlk iki patlamadan yaklaşık 30 dakika sonra ise üniversite çevresinde üçüncü bir patlama meydana geldi. 

Patlamaların ardından yakındaki Nahda Meydanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı.

Bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye aracı sevk edildi. Başka bomba ihtimali olması üzerine fakülte bahçesi ve çevresi boşaltıldı. 

Kahire Üniversitesi Mühendislik Fakültesi de boşaltılarak öğrenciler olay yerinden uzaklaştırıldı.

'Mısır'ın askerleri' üstlendi

Bombalı saldırıların sorumluluğunu Mısır'ın Askerleri (Ecnad Mısır) adındaki bir grup üstlendi. 

Grubun, sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yapılan açıklamada, "Mısır'ın askerleri, 'Kısas hayattır' girişimi çerçevesinde, Nahda Meydanı yakınlarında emniyet yetkililerini hedef alan saldırıları organize etmiş ve yerleştirilen üç bombanın patlatılması sonucu emniyet yetkililerinden ölen ve yaralananlar olmuştur. Dördüncü bomba ise sivillerin yoğunluğu nedeniyle patlatılmamıştır" denildi.

Mısır'da son olarak 31 Mart’ta İsmailiye ve Sina bölgelerinde askerlere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda iki subay hayatını kaybetmiş, üç polis yaralanmıştı.

Kaynak: Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT