1. HABERLER

  2. HABER

  3. Mısır'daki İdam Kararları ABD'de Protesto Edildi
Mısır'daki İdam Kararları ABD'de Protesto Edildi

Mısır'daki İdam Kararları ABD'de Protesto Edildi

Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye “şiddete teşvik” suçlamasıyla idam cezası verilmesi ABD’nin başkenti Washington’da Mısır Büyükelçiliği önünde protesto edildi.

28 Mart 2014 Cuma 13:54A+A-

ABD’nin başkenti Washington’da, aralarında Amerikalıların da bulunduğu bir grup Mısırlı Amerikalı, Mısır’da darbe karşıtı 528 kişiye, “şiddete teşvik” suçlamasıyla idam cezası verilmesi yönündeki kararı, Mısır Büyükelçiliği önünde protesto etti.

Mısır Büyükelçiliği binası önünde toplanan grup, ellerinde “Mısır askeri darbesinde ABD parasına hayır”, “Sisi=Diktatör”, “528 kişiyi adaletsizlikten kurtarın” yazılı dövizler taşıdı. “Rabia“ işaretli tişörtler giyen grup ayrıca, “Mısırlıların suçlarına daha fazla para yardımında bulunma”, “Obama, Mısır’da olanın askeri darbe olduğunu görmüyor musun?” şeklinde sloganlar attı.

Konuya ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplayan protestoculardan Amin İzaldin, Mısır’daki tüm darbe suçlarını protesto etmek için eyleme katıldığını söyledi. Darbe karşıtı kişilere verilen cezaların adaletsizliğine dikkati çeken İzaldin, cumhurbaşkanlığı için savunma bakanlığı görevinden istifa eden Sisi’nin de adaylığına muhalefetini dile getirdi. Sisi’yi cumhurbaşkanı olarak görmek istemediğini belirten İzaldin, “Sisi, Mısır’ın modern tarihinde en kötü başkan olacaktır. (Sisi) Birçok insanı öldürdü, gücünü korumak için ordu ve güvenlik güçlerini kullandı, Mısır halkına karşı kötü niyetini gösterdi. İyi vasıflara ve popülariteye sahip değil. Hiç kimse onu kabul etmeyecektir” ifadesini kullandı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde, protestocular açıklamalarının ardından olaysız şekilde dağıldı.

(Dünya Bülteni)

HABERE YORUM KAT