1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır’da Halk Korku Duvarını Aşarak Sisi Diktasına Karşı Meydanlara İndi!
Mısır’da Halk Korku Duvarını Aşarak Sisi Diktasına Karşı Meydanlara İndi!

Mısır’da Halk Korku Duvarını Aşarak Sisi Diktasına Karşı Meydanlara İndi!

Sisi cuntasının başta emperyalist ABD olmak üzere batı ülkeleri ve Körfez monarşilerinden destek alarak muhalifler için açık bir cezaevine dönüştürdüğü Mısır’da halk korku duvarını yıkarak tekrar meydanlara indi!

21 Eylül 2019 Cumartesi 00:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

Mısır'da halk yeniden sokaklara indi. Protestoları organize eden muhalefetin önde gelenlerinden Muhammed Ali, yayınladığı bir videoyla, bunun ilk adım olduğunu, devamının geleceğini belirtirken, Savunma Bakanlığı'na da çağrı yaparak “Sisi'yi tutuklayın” dedi. Muhammed Ali'nin bu çağrısı, askeriyede Sisi karşıtlarının olduğu yönündeki iddiaları güçlendirdi.

Mısır'da başta Tahrir Meydanı ve İskenderiye olmak üzere birçok noktada toplanan halk, darbeci Sisi'yi protesto ediyor. Sisi cuntasının kontrolündeki polisin tüm çabalarına rağmen meydandaki ve sokaklardaki kalabalık gittikçe artıyor.

"BU İLK ADIM, DEVAMI GELECEK"

Sosyal medyadan yayınladığı videoda önde gelen muhalif aktivistlerden Muhammed Ali, halkın korku duvarını aşıp meydanları doldurması gerektiğini belirterek, "bu ilk adım, devamı gelecek" dedi.

SAVUNMA BAKANLIĞI'NA "SİSİ'Yİ TUTUKLAYIN" ÇAĞRISI

Muhammed Ali aynı zamanda Savunma Bakanlığı'na da çağrı yaparak "Sisi'yi tutuklayın" mesajını verdi.

MUHALİFLER SİSİ DİKTASINA KARŞI TEK YÜREK

Mısır’ı baştan İhvan olmak üzere tüm muhalifler için açık bir cezaevinde çeviren Sisi diktası bir süredir Muhammed Baradey, Eymen Nur, Muhammed Ali gibi önde gelen muhalif aktivistlerin eleştirilerine sahne oluyordu.

Özellikle de sosyal medya üzerinden diktatör Sisi’ye karşı kitlelerin örgütlenerek meydanlara inmesi çağrısında bulunan muhaliflerin mesajları nihayet karşılık buldu ve halk sokaklara inerek Sisi cuntasın baskı ve manipülasyonlarına teslim olmadığını gösterdi.

Daha önce devrim sürecinde de rol alan önde gelen Muhammed Ali gibi muhalif şahsiyetlerin halka cesaret aşılayan mesajları meydanlarda karşılık buluyor. Bunca baskı, zulüm ve idam politikalarına rağmen sokaklara dökülen Mısır halkı, diktatörlüğe teslim olmayacağını gösteriyor.

 

 

 

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

8 Yorum