1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır'da Gösterilere Yine Kanlı Müdahale: 5 Ölü
Mısır'da Gösterilere Yine Kanlı Müdahale: 5 Ölü

Mısır'da Gösterilere Yine Kanlı Müdahale: 5 Ölü

Mısır'da cunta yönetiminin güvenlik güçleri, darbe karşıtı göstericilere saldırdı.

20 Mart 2014 Perşembe 07:30A+A-

İskenderiye ve Beni Suveyf kentlerinde darbe karşıtı düzenlenen gösterilerde 5 kişi öldü ve onlarca kişi yaralandı.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi, yaptığı açıklamada dün düzenlenen gösterilerde 5 kişinin öldürüldüğünü ifade etti.

Başta Ezher, Kahire ve İskenderiye Üniversiteleri olmak üzere, toplam 7 kentte düzenlenen gösterilere binlerce öğrenci katıldı.

Darbeyi Red ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nin, 25 Ocak Devrimi sonrasında devrimci güçlerin ilk parçalanma işaretini verdiği, Askeri Konsey'in anayasa bildirisini açıkladığı 19 Mart'ın yıl dönümünde, ay sonuna dek sokak gösterileri yapma çağrısı üzerine dün Mısır'ın çeşitli kentlerinde gösteriler düzenlenmişti.

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak Hareketi'nden kaynaklar güvenlik güçlerinin göstericilere müdahalesinde ölenlerin sayısının 5 olduğunu belirtti.

El-Esale Partisi Yüksek Konsey Üyesi İmam Yusuf ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek İçin Ulusal İttifak'ın ilk belirlemelerine göre, gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısının 4 olarak belirlediğini kaydetti.

"Darbe Karşıtı Öğrenciler Hareketi" sözcüsü Mahmud el-Ezheri de yaptığı açıklamada, ölenlerden 2'sinin Nil Deltası'ndaki el-Menufiye Üniversitesi öğrencisi, diğer 2'sinin ise Beni Suveyf'te öğrenci olduklarını belirtti.

Beni Süveyf kenti Sağlık Bürosu Vekili Ahmet Enver de dün yaptığı açıklamada, gösterilerde 13 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiğini duyurmuştu.

 

HABERE YORUM KAT