1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. "Mısır Yargısı Suçluluğumu İspatlayan Hiçbir Delil Sunmadı"
"Mısır Yargısı Suçluluğumu İspatlayan Hiçbir Delil Sunmadı"

"Mısır Yargısı Suçluluğumu İspatlayan Hiçbir Delil Sunmadı"

Mısır'da gıyabında 3 yıl hapis cezasına çarptırılan Al Jazeera'nin muhabiri Peter Greste, Mısır Cunta Yargısı’nın kendisine yönelik suçlamalarını ispatlayan hiçbir kanıtı sunmadığını söyledi.

31 Ağustos 2015 Pazartesi 12:48A+A-

Peter Greste, kararı 'şok içinde' karşıladığını berlirtirken Mısır Cunta Yargısı’nı kınadı. Kararın âdil olmadığını vurgulayan Greste, suçsuz olduklarını bir kez daha dile getirdi.

Mısır CuntaYargısı’nın kendisine yönelik suçlamaları kanıtlayan herhangi bir delil sunmadığına işaret eden Greste, delileri alenen sunması için Mısır Başsavcılığı’na çağrıda bulundu.

“İhvan Lehine Yanıltıcı Haber Yapmak” İddiası

Al Jazeera’nin çalışanları Peter Greste, Baher Muhammed ve Muhammed Fehmi 29 Aralık 2013'te, "Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) lehine yanıltıcı haber yaptıkları" iddiasıyla Marriott Otel'de tutuklanmıştı. İlk yargılama sürecinde Greste ve Fehmi 7’şer yıl, Muhammed ise 10 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avusturalya vatandaşı olan Greste diplomatik baskılar sonucunda Mısır’dan sınır dışı edilerek serbest bırakılmıştı.

Haklarında verilen ilk hüküm bozulduktan sonra Kahire'de yeniden yargılanan ekibe, "Kamu güvenliğini tehdit edecek yanıltıcı yayın yapmak ve terör örgütlerine destek vermek” suçlamalarından 3'er yıl ağırlaştırılmış hapis cezası verilmişti. Greste’nin hükmü gıyabında verilmiş oldu.

al-jazeera_calisanlari_misir_cunta_yargisi.jpg

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT