1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Mısır Diktatörü Sisi İdlib’deki Direnişçileri ‘Dünyayı Tehdit Eden Teröristler’ Olarak İtham Etti!
Mısır Diktatörü Sisi İdlib’deki Direnişçileri ‘Dünyayı Tehdit Eden Teröristler’ Olarak İtham Etti!

Mısır Diktatörü Sisi İdlib’deki Direnişçileri ‘Dünyayı Tehdit Eden Teröristler’ Olarak İtham Etti!

Mısır diktatörü Sisi, mazlum İdlib’i ‘terörün yuvası’ ve İdlib’deki direnişçileri de dünyayı tehdit eden ‘teröristler’ olarak itham etti!

16 Eylül 2019 Pazartesi 18:29A+A-

RUMEYSA BOZBEK KANCI / HAKSÖZ-HABER

Katil Sisi, Kahire’de katıldığı bir programda İdlib’i ve direnişçileri diline dolayarak ancak kendisine yakışabilecek alçakça ithamlarda bulundu.

Cumartesi günü Kahire'de düzenlenen "Yerel ve Bölgesel Olarak Terörle Mücadele Deneyiminin Değerlendirilmesi" başlıklı bir oturumda “Terör ve teröristler Suriyeʼyi yok ettiler” dedi.

Orientnews’in konuyla ilgili yer verdiği Arapça haberde katil Sisi’nin devamla şöyle dediği kaydedildi:

“Geleneksel savaş bir devleti yok edemez ancak terörizm bunu yapar. Ülkenin terör örgütlerince tahrip edildiği Suriye'de de olan budur."

Devamla “Suriyeʼdeki teröristlerin ülkeyi ve doğuyu yok etmesinin planlandığını” iddia eden katil Sisi, İdlib’deki direnişçileri kastederek “İdlib’deki 40 bin kadar terörist”in Mısır, Libya ve Orta Afrika’ya kadar gelerek buraları da tehdit edeceği savında bulundu.

Sisi, Esed rejimi ve müttefiklerinin binlerce sivilin öldürülmesi, milyonlarca insanın yerinden edilmesi, evlerin, şehirlerin ve kasabaların alt yapısının yok edilmesindeki rolüne ise değinmedi.

Mısır diktatörü Sisi, 2016'da bir Portekiz gazetesine verdiği demeçte de Beşşar Esed despotunu sahiplemişti.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum